Звезда повела против Меге

Црвена звезда победила Мега Визуру са 78:61, и повела у плеј-офу Суперлиге. Савовић уписао "дабл-дабл", Дамаркус Нелсон 16 поена и 9 асистенција. Са друге стране, Величковић 14 поена, Марјановић 13. Наредни меч у петак у Крушевцу.

Кошаркаши Црвене звезде победили су Мега Визуру са 78:61 (21:14, 17:23, 19:16, 21:8), и тако дошли до прве, од потребне две, победе у плеј-офу Суперлиге.

Звезда је и у овом мечу, као и у последњем колу лигашког дела против Војводине, играла без капитена Игора Ракочевића, који је због повреде мишића пропустио меч.

Борис Савовић је био најзапаженији у Звезди, са 15 поена и 18 скокова, а Дамаркус Нелсон је имао 16 поена и девет асистенција.

Новица Величковић је забележио 14 поена, уз шут 6/16, а Бобан Марјановић 13, али је рано имао проблем са личним грешкама, док је Лука Дрча због несмотрених фаулова завршио меч у 32. минуту.

Мега Визура је пружила снажан отпор, а после тројке Василија Мицића је имала и предност у трећој деоници, али је Звезда одмах одговорила, и до краја сачувала предност, захваљујући одличној одбрани.

Најбољи потез на мечу свакако је закуцавање Дамаркуса Нелсона, преко Немање Дангубића, уз фаул.

Мега није успела да одговори на игру Звезде након тог потеза Нелсона, шутирали су за три поена углавном, и промашивали и правили грешке у нападу, што је донело Звезди серију од 13:0.

Црвена звезда: Ђокић, Суботић 6, Митровић, Лазић 8, Симоновић 18 (6ск), Миловановић, Савовић 15 (18ск), Катић 9, Смиљанић, Радивојевић 4, Нелсон 16 (9ас), Скот 2.

Мега Визура: Рељић, Крстић 13, Дангубић 3, Дрча 7, Аврамовић, Мицић 11 (5ск,5ас), Луковић, Величковић 14, Ћакић, Бојић, Јокић, Марјановић 13 (5ск, 4блк).

Реванш меч игра се у петак у Крушевцу, а евентуална мајсторица биће у недељу, у хали Пионир.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 18. јун 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије