Читај ми!

Човић, без емоција

На промоцији Дејана Радоњића на место новог тренера КК Црвена звезда, председник клуба Небојша Човић рекао је да нема места за емоције и да руководство клуба мора да реагује сваки пут кад прети искакање из система. Радоњић позив Звезде прихватио без двоумљења.

Председник Кошаркашког клуба Црвена звезда Небојша Човић рекао је данас да црвено-бели од освајања Купа Радивоја Кораћа не изгледају добро на терену и да је из тог разлога управа клуба одлучила да прекине сарадњу с Вукоичићем и за новог тренера именује Радоњића.

"Ово није лак тренутак и одлука, али мој посао није да се бавим популизмом, већ да доносим тешке одлуке када се за то створе услови. Ми после освајања националног Купа изгледамо лоше на терену, а Црвена звезда није клуб који то може да трпи. Звезда има циљ и мора да пронађе начин да дође до тога. Домаћа лига је кренула, а одређене тендеције које су угрожавале наш циљ су наставиле да се понављају", рекао је Човић на промоцији новог тренера Радоњића.

Он је нагласио да ће Радоњић имати максималну слободу у вођењу екипе.

"Све што имам да кажем тренеру, ја то и урадим. Моје није да се мешам у њихов посао, иако сам 40 година у кошарци. Тренер има слободу и самосталност, он спрема и води екипу и сноси одговорност за резултате. Радоњић је и пре почетка сезоне био наш први пик, али се трансфер тада није остварио. Определили смо се за Радоњића, јер иза њега стоји стручност, компетентност и резултати", навео је Човић.

Председник Звезде истакао је да је спреман да истрпи критике, јер је у једној сезони на клупу доводен трећи тренер.

"Време ће показати да ли је овај потез исправан. Нико осим нас у управи не зна са каквим смо се проблемима сусретали. Звезда је под притиском од оснивања, јер армија навијача не дозвољава осредњост", поручио је Човић.

Он је додао да је због слабије игре Звезде било угрожено здравље свих, и навијача, чланова управе, и тренера, али и да је то специфичност коју посао Звездиног тренера подразумева.

"У овом послу нема емоција. То смо показали на примеру претходног тренера Миливоја Лазића, Филипа Човића и не очекује се да је буде ни сада. Свако ко долази у Црвену звезду мора тога да буде свестан, притисак се подразумева и саставни је део посла. Жао ми је, али немам обавезу да одлуке доносим на личној основи. Кад год приметим да систем скреће с пута, морамо да интервенишемо", објаснио је Човић и истакао да се на разуман начин растао са досадашњим тренером Вукоичићем.

"Немам замерку на стручност Владе Вукоичића. Он је урадио велики посао за шест месеци, али такав је посао. Узео је екипу са скором 1:4, направио серију добрих резултата, освојили смо Куп и заузели друго место у лигашком делу Јадранске лиге", рекао је Човић.

Нема размишљања кад Звезда зове

Нови тренер кошаркаша Црвене звезде Дејан Радоњић рекао је да није превише размишљао када је добио позив да на клупи црвено-белих замени Владу Вукоичића.

"Ствари су се издешавале брзо, договор сам постигао са председником клуба за неколико сати. Поклопиле су нам се амбиције. Звезда је клуб са великом традицијом и армијом навијача. О позиву Црвене звезде не сме да се размишља", рекао је Радоњић приликом промоције у просторијама клуба на Малом Калемегдану.

Он је додао да неће много мењати игру црвено-белих, истакавши да је примарни циљ да екипа достигне ниво игре који ће задовољити очекивања навијача и свих у клубу.

Радоњић ће предводити тим сутра на гостовању у Ваљеву против Металца, у 6. колу националне Суперлиге.

"Ситуација је комплексна, имамо мало времена да направимо искорак. Сваки дан и тренинг биће нам јако битни. Предстоји меч са Металцем, постоји опрез због пораза у Крушевцу од Мега Визуре, али надам се успеху", поручио је Радоњић и додао да ће стручни штаб екипе појачати и Велибор Радовић.

Радоњић је имао веома запажену играчку каријеру, а од 2006. године био је шеф стручног штаба подгоричке Будућности са којом је освојио шест титула првака Црне Горе и исто толико трофеја националног купа.

Обављао је и функцију селектора репрезентације Црне Горе на првенству Европе у Литванији 2011. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 24. мај 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије