Читај ми!

Добро дошли у клуб 50 плус (први део)

У протеклих десет година на НБА паркетима 29 играча је постизало 50 и више поена на једном мечу. Некима је то за руком пролазило више пута. Добро дошли у клуб 50 плус.

Кармело Ентони три пута је до сада у каријери постигао тачно 50 поена. Први пут популарни Мело је то урадио у дресу Денвера против Њујорка за који данас наступа,  27. новембра 2009. године. Следећи пут Мело је то учинио против Хјустона у фебруару 2011. године, да би му последњи пут то пошло за руком у дресу Њујорка 2. априла ове године на мечу против Мајамија.

У време док је наступао за Милвоки Реј Ален је у јануару 2007. године напунио кош Јуте са 54 поена. Слично је поновио и у априлу 2009. године када је Чикагу убацио 54 поена.

Џилберт Аренас је два пута успео да убаци више од 50 поена, док је против Лејкерса 17. децембра 2006. године постигао чак 60 поена. Само пет дана након што је „поцепао" мрежицу Лејкерсима, Аренас је 54 поена убацио Финиксу. Мање од месец дана након тога, у јануару 2007. године, Аренас је постигао 51 поен против Јуте.

Винс Картер је само једном успео да пређе праг од 50 поена, што му је било довољно да се нађе у овом престижном друштву. Картер је на мечу против Мајамија крајем децембра 2005. године постигао 51 поен.

Док је наступао за Њујорк Никсе Џамал Крафорд је Мајамију у јануару 2007. године убацио 52 поена. Крајем 2008. године, исти кошаркаш постигао је 50 поена против Шарлота, док је први пут тај број поена достигао још 2004. године против Торонта.

Стивен Кари је једини пут прешао магични број на утакмици против Њујорка у фебруару ове године, када је постигао 54 поена.

Звезда Оклахоме Кевин Дјурант два пута је сурово „трпао" кошеве противника са више од 50 поена. Први пут Дјуранту је то пошло за руком у фебруару прошле године, на утакмици против Денвера када је постигао 51 поен, да би то поновио на утакмици против Даласа, у јануару ове године, када је постигао поен више него претходног пута.

У кругу играча који су само једном отишли далеко у поенима је и Ричард Хамилтон, који је, док је носио дрес Детроита, постигао 51 поен против Њујорка у децембру 2006. године.

Један од бољих НБА стрелаца, Ален Хјустон, два пута је успео да укњижи 50 и више поена, и то у истој години. Хјустон је прво 16. фебруара 2003. године Лејкерсима дао 53 поена, док је тачно месец дана касније дао 50 поена Милвокију.

Ален Ајверсон је један од играча који је оставио дубок траг у НБА лиги, иако се никад није окитио шампионским прстеном. Легендарни кошаркаш Филаделфије чак седам пута достигао је учинак од 50 и више поена.  Први пут Ајверсон је то учинио 2003. године када је прво Њу Орлеансу да 55 поена, а затим Аталанти 50. Годину дана касније, исти играч је Јути дао 51 поен док је Милвокију убацио 54 поена. У 2005. години поново је „настрадала" Аталанта којој је Ајверсон дао 53 поена, док је исти играч „демолирао" Орландо када је у фебруару исте године постигао 60 поена. Последњи пут Ајверсон је прешао број од 50 поена на мечу против Лејкерса када је убацио 51 поен.

Брендон Џенинг је, такође, један од играча који је једном пребацио 50 поена, када је у новембру 2009. године, на мечу против Голден стејта убацио 55 поена.

Такође, и Рашарду Луису једном је пошло за руком да добаци до учинка од 50 поена. Луис је то учинио на мечу против Клиперса у октобру 2003. године.

Слична прича је и са страшним кошгетером Кевином Лавом који је у дресу Минесоте успео, такође, једном да „дотакне звезде". На утакмици против Оклахоме у марту прошле године Лав је постигао 51 поен.

Трејси Мекгрејди, који је сада звезда кинеске кошарке, у времену док је наступао у НБА лиги два пута је постигао више од 50 и једном више од 60 поена. Популарни Ти-Мек је прво у фебруару 2003. године, док је бранио боје Орланда, постигао 52 поена на мечу против Вашингтона, док је у новембру исте године поен више убацио Денверу. У марту 2004. године Ти-Мек је на мечу против Вашингтона постигао 62 поена.

Наставиће се.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара