Читај ми!

Звездин фото-финиш

Звезда боља од Радничког у хали Пионир, у трилер завршници, 82:81. Николић бесан на судије и записнички сто. Вукоичић свестан пада форме.

Кошаркаши Црвене звезде победили су у Београду, у дербију 4. кола Суперлиге, крагујевачки Раднички са 82:81 (23:20, 21:18, 20:26, 18:17).  

Звезда и Раднички одиграли још један неизвестан меч, као и све ове сезоне. Црвено-бели су у финишу имали више концентрације и успели су да победе госте.

Најефикаснији у победничком тиму био је Марко Симоновић са 22 поена. Он је постигао неке од кључних поена у последњој четвртини. Раднички је предводио Терико Вајт са такође 22 поена. Звезда сада има три победе, а Раднички је остао на две.

Звезда је крајем треће четвртине имала девет поена предности, али је Раднички повео серијом 11:0, да би црвено-бели изједначили тројком Симоновића у последњој секунди треће деонице.
Звезда је углавном водила у последњој четвртини, а минут и по пре краја имала је шест поена предности, 80:74.

Раднички је тада направио серију 7:0 и повео 81:80, да би домаћи тим изједначио у последњим секундама поенима Рашка Катића на асистенцију Игора Ракочевића.

Тренер Радничког Мирослав Николић је тада тражио фаул, али игра није заустављена, тако да је Вук Радивојевић изблокирао покушај Александра Ћапина да продором и полагањем донесе победу свом тиму. Након меча клупа Радничког је оштро протестовала код записничког стола, али су судије показале да је меч завршен.

Николић је био бесан због спорних ситуација у завршници. Тренер Крагујевчана сматра да је центар Звезде Рашко Катић избацио лопту у аут пре последњег напада свог тима, као и да је Игор Ракочевић направио кораке.

На крају записнички сто није доделио тајм-аут Радничком пре последњег напада, иако је то тражио први помоћник Николића, Бранко Максимовић, што има право по пропозицијама.

"Срам вас било! Имате записнички сто који спава. Млади судија је погрешио за аут... Па нам не досуде кораке Ракочевића, а после пенала нам не доделе тајм-аут који смо тражили. Није у реду да се на такав начин изгуби овако битна утакмица", рекао је Николић.

Николић је истакао да су ти пропусти питања за комесара такмичења Предрага Бојића, али је објаснио и да је његов тим лоше играо.

"Ми смо слабо одиграли, дали смо им победу. Много смо лоше одиграли у нападу, а (Александар) Ћапин, који је најбољи играч, много је грешио. Последњи напад уопште није требало да буде овакав, јер је требало ја да решим утакмицу и направим акцију", рекао је Николић.

Са друге стране, тренер Црвене звезде Влада Вукоичић рекао је да је његов тим победио данас упркос бројним проблемима.

"Имали смо много проблема јер се јуче повредио Дамаркус Нелсон, па смо морали у ходу да правимо измену... Сва срећа, правимо систем у коме не зависимо само од једног играча", рекао је Вукоичић.

Међутим, Вукоичић није задовољан издањем свог тима.

"Играли смо данас топло-хладно... Имали смо много падова крајем друге и треће четвртине, што не би смело да се дешава, тако да смо дошли до неизвесне завршнице, која је била сасвим отворена, али смо на срећу победили", рекао је Вукоичић.

Тренер Звезде је новинарима одговорио да форма јесте у паду, али да је можда и добро што се то дешава сада.

"Са једне стране је добро што је сада пала форма, пошто нам се ближи завршни турнир Јадранске лиге, што је најбитније. Ми смо у паду од другог дела фебруара, пошто смо имали много проблема и повреда које утичу на ритам и тренирање... Идемо да сузбијемо редове због згуснутог распореда", рекао је Вукоичић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 24. мај 2024.
23° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије