Читај ми!

Убедљиве победе "вечитих"

Давис Бертанс и Богдан Богдановић донели убедљиву победу Партизану над Мега Визуром (95:64) у оквиру првог кола Суперлиге Србије. Звезда у другом полувремену сломила отпор Ужичана и стигла до убедљивог тријумфа (97:66).

Кошаркаши Партизана победили су вечерас у хали Пионир Мега Визуру са 95:64 (17:19, 22:21, 29:9, 27:15) у утакмици 1. кола Супер лиге Србије. Најефикаснији у победничкој екипи био је Давис Бертанс са 21 поеном, док је Богдан Богдановић имао "дабл-дабл" учинак од 18 поена и 10 скокова. У екипи Мега Визуре истакао се Василије Мицић са 22 поена уз четири асистенције, а Немања Крстић убацио је 11.

У првој четвртини ниједна екипа није успела да стекене већу предност. После две везане тројке Немање Дангубића и Мицића, Мега Визура је повела са 10:4, што је највећа предност једне екипе у првом делу игре.

Уследило је неколико грешака екипе Дејана Милојевића, па је Партизан, пре свега захваљући поенима Жофреа Ловрења, направио серију од 9:0 и повео са 13:12. До Краја прве четвртине бољи су се снашли гостујући кошаркаши и отишли на први одмор с предношћу од два поена.

И другу четвртину обележиле су серије обе екипе, прво је Мега направила серију од 7:0 и после техничке грешке која је свирана тренеру Партизана Душку Вујошевићу повела са 26:20. У тим тренуцима главну улогу у редовима црно-белих преузео је Бертанс и после његовог атрактивног закуцавања и неспортске личне грешке над њим, црно-бели су серијом од 8:0 успели да поведу са 28:26.

Мега визура је захваљујући добром шуту за три поена на полувреме ипак отишла с предношћу од 40:39.

У трећој четвртини актуелни шампион Србије заиграо је много агресивније и организованије у одбрани и успео да преломи меч, а истим темпом Партизан је играо и у последњем периоду.

Партизан је трећу четвртину завршио с убедљивих 19 поена предности, док је до краја меча само повећавао предност, па је на крају заслужено победио Мега Визуру у првом колу Супер лиге.

Јуче је Војводина пред својим навијачима победила Металац са 81:77.

Црвено-бели "сломили" Ужичане

Кошаркаши Црвене звезде оправдали су улогу фаворита и на старту Суперлиге Србије савладали вечерас Слободу у Ужицу са 97:66 (20:21, 26:22, 23:12, 28:11).

Домаћин је у првих 20 минута држао прикључак, али је искуснији и квалитетнији тим тренера Владе Вукоичића у наставку доминирао и дошао до убедљивог тријумфа.

Најефикаснији у редовима победника били су Игор Ракочевић са 20 и Борис Савовић са 16 поена, а двоцифрен учинак имали су и Вук Радивојевић са 11 и Елтон Брфаун са 10 поена.

Код Ужичана Обреновић је постигао 17, а Арнаутовић 15 поена.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
30° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије