Пековић бољи од Дјурента

Никола Пековић, са дабл-дабл учинком, најбољи у тријумфу Минесоте над Оклахомом. Сан Антонио једва бољи од Клиперса, Денвер савладао Бруклин, а Мајами Њу Орлеанс.

У наставку првенства америчке професионалне кошаркашке лиге (НБА) Минесота је јутрос свладала Оклахому са 101:93, а централна фигура сусрета био је бивши центар београдског Партизана Никола Пековић.

Двоцифрен учинак у две категорије ("дабл-дабл") постао је заштини знак некадашњег играча црно-белих који је и против Оклахоме потврдио да спада у ред најквалитетнијих центара најјаче кошаркашке лиге света. Имајући у виду да овог лета постаје ограничено слободан агент, нема сумње да ће Минесота добро морати да одреши кесу не би ли га задржала у својим редовима.

Пековић је Оклахоми убацио 22 коша, при чему је био апсолутни господар под обручима, ухвативши чак 15 лопти. Своју енергију пренео је на саиграче, пре свих шпансиког репрезентативца Рикија Рубија, који је утакмицу завршио са 17 поена, седам асистенција и четири украдене лопте.

Пековић и Рубио биће и највећи "кривци" уколико Оклахома остане без најбоље стартне позиције у Западној конференцији када почне плеј-оф. Јер, после неуспеха у Минеаполису Оклахома има скор 53 победе и 20 пораза, док је Сан Антонио остварио две победе више, али и три пораза мање од прошлогодишњег финалисте.

Стандардно добар у редовима пораженог тима био је Кевин Дјурент, чији је учинак износио 37 кошева, седам скокова и три асистенције.

Резултати:

Орландо - Вашингтон 97:92

Бостон - Атланта 118:107

Њујорк - Шарлот 111:102

Детроит - Торонто 82:99

Кливленд - Филаделфија 87:97

Мемфис - Хјустон 103:94

Њу Орлеанс - Мајами 89:108

Минесота - Оклахома 101:93

Сан Антонио - Л.А. Клиперс 104:102

Денвер - Бруклин 109:87

Портланд - Јута 95:105

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
30° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије