Читај ми!

Маљковић: Озбиљно у финалну серију

Тренер кошаркашица Партизана Марина Маљковић изјавила је да њена екипа мора озбиљно да уђе у предстојећу финалну серију домаћег плеј-офа против екипе Радивој Кораћ. Црно-беле су ове сезоне најуспешнији тим у Европи по резултатима у домаћим такмичењима.

"На најозбиљнији начин приступамо финалу против Кораћа у жељи да успешно завршимо сезону и освојимо и трећи трофеј. Моје играчице на последњим тренинзима показују жељу, а глад за победом је кључ", рекла је Маљковићева.

"Ми јесмо бољи тим, али само кад смо гладни успеха и играмо пуном снагом. Ако играмо 10 одсто слабије од свог пуног капацитета, то неће бити добро за нас", додала је она.

Кошаркашице Партизана и Радивоја Кораћа сутра од 18 сати у Хали спортова играју прву финалну утакмицу плеј-офа Србије, а црно-беле ће покушати да наставе низ од 29 победа у домаћим такмичењима.

Црно-беле су екипу Радивоја Кораћа ове сезоне победиле четири пута. 

Екипа Марине Маљковић је ове сезоне освојила Куп и Међународну женску регионалну лигу (МЖРКЛ) без изгубљене утакмице.

Кошаркашица Партизана Милица Дабовић истакла је да је њена екипа веома мотивисана за освајање трећег трофеја у сезони.

"Била бих неизмерно срећна да подигнем и трећи трофеј ове године. Максимално ћемо се борити да остваримо циљ. Желимо да на наредним утакмицама покажемо колико смо рада уложиле целе сезоне", рекла је Дабовићева.

Црно-беле су ове сезоне најуспешнији тим у Европи по резултатима у домаћим такмичењима. Оне су, поред словачких Кошица, једине без пораза на континенту, али изабранице Марине Маљковић имају више одиграних утакмица.

По томе су кошаркашице Партизана чак испред освајача Евролиге, руског Јекатеринбурга, који има један пораз у домаћој лиги.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
29° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије