Не бежимо од улоге фаворита

Влада Вукоичић, стратег Црвене звезде, истиче да ни он ни његови играчи не беже од улоге фаворита у домаћој Суперлиги, али да то не значи да ће потценити икога, па тако ни екипу Слободе са којом прво играју.

Тренер кошаркаша Црвене звезде Влада Вукоичић изјавио је данас да његова екипа не бежи од улоге фаворита у борби за прво место пред плеј-оф домаће Суперлиге, али да неће потценити екипу Слободе у првој утакмици тог такмичења.

"Ми не бежимо од улоге фаворита за улазак у плеј-оф. У групи смо тимова који ће се борити за прво место које доноси предност домаћег терена у плеј-офу. Важно је да смо после периода уклапања на старту АБА (Јадранске) лиге успели да сложимо коцкице и да током већег дела сезоне у регионалном такмичењу функционишемо као прави тим", рекао је Вукоичић за клупски сајт.

"Освојили смо Куп Радивоја Кораћа, били смо најбоље пласирани српски тим у регионалној лиги и зато ћемо у ових 14 утакмица учинити све да потврдимо статус", додао је Вукоичић.

Кошаркаши Црвене звезде сутра од 19 сати у Ужицу играју против Слободе, прву утакмицу Суперлиге Србије. Црвено-бели су данас отпутовали у Ужице, а у тим се вратио Вук Радивојевић, који се опоравио од повреде колена.

Говорећи о противнику, Вукоичић је рекао да познаје већину играча и рад тренера Владимира ђокића, као и да је код Слободе наглашена тимска игра у нападу и одбрани.

"Имају јасну хијерархију и поделу улога у екипи, а краси их велика дисциплина. Ми наш стил игре нећемо мењати, али сигуран сам да неће бити лако јер име Црвене звезде код свих противника изазива додатну мотивацију и енергију", казао је Вукоичић.

"Мораћемо да уложимо велики напор и да добро ознојимо дресове, ако желимо да дођемо до победе. Не смемо да потценимо екипу Слободе и то ћу посебно нагласити свим играчима, јер би нас свако потцењивање скупо коштало", закључио је Вукоичић.

Тренер црвено-белих оценио је да Партизан и Раднички из Крагујевца поседују велики квалитет и рекао да је незахвално давати прогнозе за екипе из домаћег првенства, јер су играле у различитом такмичењу.

"Екипе из домаћег првенства нису имале додирних тачака са екипама из регионалног такмичења, тако да је тешко правити поређења. Ми имамо више искуства, али гледајући амбиције и саставе тимова Војводине, Мега Визуре и Металца, сигуран сам да неће бити лаких утакмица", сматра Вукоичић.

"Разлика између клубова из Јадранске и наше лиге се смањује и број победа екипа из КЛС из сезоне у сезону расте. Њихов проблем ће сигурно бити мањак искуства, чињеница да су до овог момента играли на нижем нивоу, али ће њихова жеља за доказивањем и мотивација бити веома изражени, па нас очекује занимљиво такмичење", додао је Вукоичић.

Црвена звезда је крајем августа и почетком септембра 2011. године одиграла две пријатељске утакмице са сутрашњим ривалом и оба пута победила.

"Ове године су направили добар резултат. Пласман у Суперлигу је за њих био изнад почетног плана. Ми имамо част да сезону у Суперлиги отворимо у Ужицу и то ће бити прилика да се тамошњој публици прикажемо у лепом светлу. Потрудићемо се да им се одужимо добром игром и победом", рекао је Вукоичић.

 

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
29° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије