Читај ми!

Мајами, седам победа од рекорда

Апсолутна доминација Мајамија и првог аса Лиге Леброна Џејмса у завршници НБА лиге. Предвођен Џејмсом, Мајами је просто одувао Шарлот са 109:77 и остварио 26. узастопну победу у шампионату. Најбољи тенисер света Новак Ђоковић у публици. Актуелни шампион најјаче кошаркашке лиге још више се приближио рекорду Лејкерса, који су у сезони 1971/72 "везали" чак 33 победе.

Почетак утакмице у Американ ерлајнз арени био је изненађујући пошто је Шарлот стекао 11 поена предности (19:8). Уследила је, међутим, серија од 15:0 домаћина и наговештај новог убедљивог тријумфа.

Главни протагониста целе приче, наравно, био је Џејмс. Са 32 коша, десет асистенција и осам скокова, повео је Мајамијев брод до 55. победе у шампионату у којем ће плеј-оф, без сумње, дочекати са прве стартне позиције.

Уз Џејмса добре партије пружили су Крис Бош и Норис Кол са по 15 поена, док је Реј Ален утакмицу завршио са 14 кошева. Одсуство Двејна Вејда, који је ову утакмицу "прескочио" због повреде колена није се ни осетило. У пораженом Шарлоту најјачи утисак оставио је Кемба Вокер са 32 поена.

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић посматрао је синоћ кошаркашку утакмицу Мајамија и Шарлота. Ђоковић је меч посматрао из првог реда, а у паузама је делио аутограме, тениске лопте и дружио се са маскотом Мајамија.

Поред њега, утакмици у Американ ерлајнс арени присуствовали су и украјински боксер Владимир Кличко и голфер Рори Мекилрој.

Кошаркаши Хјустона победили су Сан Антонио са 96:95 и прекинули низ од четири пораза у међусобним дуелима.

Хјустон је тријумфовао поготком Џејмса Хардена 4,5 секунди пре краја утакмице. У последњим тренуцима Тим Данкан је покушао да погоди кош за победу, али је био непрецизан.

Харден је утакмицу завршио са 29 поена, од којих је осам постигао у другом полувремену. Чендлер Парсонс додао је 20, а Омер Ашик постигао је пет поена, уз 14 скокова.

Тони Паркер био је најефикасији у екипи Спарса са 23 поена, а имао је и седам асистенција, док је Данкан додао 17, а Кави Леонард 12 поена.

Кошаркаши Чикага победили су Минесоту са 104:97, Атланта је била боља од Милвокија са 102:99, док је Оклахома победила Портланд са 103:83.

Далас је победио Јуту са 113:108 и нанео јој девети узастопни пораз на гостовањима, Бруклин је победио Феникс са 102:100, док је Филаделфија победила Сакраменто са 117:103 и прекинула низ од 15 пораза на гостовањима.

Резултати:

Милвоки–Атланта 99:104
Мајами–Шарлот 109:77
Хјустон–Сан Антонио 96:95
Оклахома–Портланд 103:83
Минесота–Чикаго 97:104
Далас–Јута 113:108
Финикс–Бруклин 100:102
Сакраменто–Филаделфија 103:117

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 14. јун 2024.
20° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије