Вукоичић: Нема фаворита у Лакташима

"Циљ црвено-белих од почетка сезоне је пласман у Евролигу и шампионски прстен Јадранске лиге. Ипак, на завршном турниру у Лакташима неће бити фаворита", оценио је тренер Црвене звезде Влада Вукоичић.

Тренер Црвене звезде Влада Вукоичић рекао је да на завршном турниру Јадранске лиге нема фаворита, али како је циљ његове екипе остао исти - да обезбеди пласман у Евролигу и покуша да освоји шампионски прстен регионалног такмичења.

"Амбиције Звезде од почетка сезоне су познате. Циљ није само био да одемо у Лакташе, већ да с једне стране обезбедимо пласман у Евролигу, али и да покушамо да освојимо шампионски прстен. То неће бити лако остварив циљ, јер на 'фајналфору' неће бити фаворита", рекао је Вукоичић за клупски сајт.

Кошаркаши Звезде су као другопласирана екипа из Јадранске лиге изборили пласман на завршни турнир, који се од 25. до 27. априла игра у Лакташима.

"Има још времена до почетка турнира, а знамо да на дан утакмице неки играч може да се повреди, изостане из тима и тиме све промени. Све екипе ће имати проблем, јер ће поједини играчи бити ван тима због дозвољеног броја странаца у нашој Суперлиги. То се односи на Звезду, Раднички и Партизан, али ни Игокеа неће бити изузетак јер у Босни постоји правило о броју младих играча", рекао је он.

"Све то ће сигурно утицати на форму. Међутим, чињница је да четири најбоља тима играју финале, да су ту три тима из Србије, што је велики успех и показатељ нашег квалитета у региону. Све прогнозе о коначном пласману су незахвалне. Помало су ми сметале неке најаве да у утакмици у Крагујевцу нико неће желети да победи", додао је Звездин тренер.

За трофеј Јадранске лиге бориће се и Игокеа, која је освојила прво место у регуларном делу првенства, Раднички из Крагујевца, који је био трећи, и актуелни шампион Партизан, који је заузео четврто место.

"Између Партизана и Радничког нема много разлика, јер су то два фантастична тима, која играју веома добро. Међутим, и ми и Игокеа поседујемо квалитет, ко год је дошао до завршног турнира регионалне лиге морао је много тога да прође", истакао је Вукоичић. Он је подсетио да је његова екипа на почетку регионалне лиге направила негативан резултат од једне победе у пет утакмица, али да је након тога успела да поправи игру. Рекао је да је пораз у Лакташима "одредио судбину Црвене звезде".

"Дуго смо били у игри за прву позицију, али је меч у Лакташима одредио нашу судбину. То је била утакмица на једну лопту. Имали смо последњи напад, шут за победу, али нисмо успели. Мислим да смо тада практично изгубили битку за прво место", рекао је он.

"Ипак, обезбедили смо друго место два кола пре краја. Узимајући у обзир све факторе, као што су играње у Европи и освајање домаћег Купа, немамо разлога да будемо незадовољни. Дошли смо до 'фајналфора'. Једна утакмица ће нам бити довољна за пласман у Евролигу, а уласком у финале борићемо се и за освајање трофеја", закључио је Вукоичић.

Звезда је синоћ у Крагујевцу изгубила од Радничког са 75:80. У екипи Црвене звезде није било Игора Ракочевића, због болести, и Вука Радивојевића, који је повређен.

"Утакмица је завршена са пет поена разлике у корист Радничког, а резултат не говори у прилог томе колико је било неизвесности. Дуел је практично решила једна лопта у последњим секундама. Били смо припремљени на изостанак Радивојевића, а Ракочевић је добио високу температуру, покушао је да се загреје, али ипак није могао да стоји. Није алиби, али се у тој ситуацији нисмо најбоље снашли", рекао је он.

"Раднички је заслужено победио, а остаје жал што нисмо имали мало бољи проценат шута са линије пенала", додао је Вукоичић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 15. јун 2024.
20° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије