Читај ми!

Утакмица против Солнока најважнија

Тренер кошаркаша Партизана Душко Вујошевић каже да његову екипу против мађарског Солнока очекује најважнија утакмица у сезони у којој ће покушати да "врати дуг" за пораз из првог дела Јадранске лиге.

"Солнок је уредан и квалитетан клуб и има озбиљну екипу али нас чека најважнија утакмица у сезони од које нам зависи пласман на фајнал фор. Солнок неће доћи без амбиција, задужио нас је у Мађарској у првом делу првенства и ми морамо да враћамо своје дугове", рекао је Вујошевић на конференцији за новинаре.

Кошаркаши Партизана ће се у суботу у 20 сати у хали Пионир састати са Солноком у утакмици последњег 26. кола регуларног дела Јадранске лиге. Црно бели су пети на табели са 15 победа и 10 пораза и боре се за одлазак на завршни турнир. Солнок је на 12. месту са девет победа и 16 пораза.

Упитан шта очекује од утакмице коју ће у Крагујевцу играти Раднички и Црвена звезда, Вујошевић је рекао да му је свеједно.

"Морамо да добијемо Солнок и да се пласирамо на фајнал фор а о утакмици у Крагујевцу би размишљао да се завршни турнир игра у Београду. Тада бих волео да освојимо четврто место на табели и играмо против првопласиране Игокее. Али како се игра у Лакташима, не оптерећујем се тиме шта ће бити у Крагујевцу. Прилично ми је свеједно", рекао је он.

Вујошевић је оценио да Солнок на свакој позицији има по два квалитетна играча а да о квалитету екипе говори и податак да је у последњих седам утакмица тај тим доживео пораз само од Игокее и Црвене звезде.

"Солнок је захваљујући добром финансијском стању ушао у Јадранску лигу. У првом делу првенства није ишло како је замишљено, јер су били последњи, али су у другом делу довели новог тренера и неколико играча и то се променило", рекао је он.

Он је поновио да је ове сезоне Јадранска лига једна од најјачих због значаја проходности у европска такмичења.  Тренер Партизана је захвалио публици која је, како је оценио, препознала ситуацију у кошаркашком клубу и бодри млади тим Партизана који, у односу на претходне сезоне, није био припремљен на тешку ситуацију.

Вујошевић је рекао да је Партизан ове сезоне најгледанија екипа у Јадранској лиги и позвао навијаче да утакмицу са Солноком схвате као да долази Барселона.

Портпаролка Партизана Соња Савић рекла је да су, према подацима Јадранске лиге, црно бели најгледанији клуб у регуларном делу.

"Више од 100.000 људи је гладало Партизан у регуларном делу а у просеку 5.000 по утакмици у Пиониру. Тачне податке ћемо знати када се заврши регуларни део лиге", рекла је она.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије