Читај ми!

Звезда осигурала друго место

Црвена звезда победила Будућност 79:63 и тако и званично обезбедила друго место у Јадранској. "Црвено-беле" предводили Игор Ракочевић са 16 и Мајк Скот са 14 поена.

Кошаркаши Црвене звезде победили су вечерас у Београду подгоричку Будућност са 79:63 (19:15, 19:11, 13:18, 28:19) у утакмици претпоследњег, 25. кола Јадранске лиге.

Звезда је овом победом коло пре краја лигашког дела првенства осигурала друго место и пласман на фајнал-фор Јадранске лиге.

Уједно црвено-бели су одиграли и за вечитог ривала екипу Партизана, који са Подгоричанима води борбу за завршни турнир у Лакташима.

Звезда није бриљирала вечерас, иако то крајњи резултат не показује. Није то била ове сезоне препознатљива игра, која је протвника ломила ритмом, атрактивном и брзом кошарком. Домаћин је у више наврата током меч имао двоцифрену предност, али је сваки пут допуштао противнику да се врати.

Деловало је да је питање победника решено у 29. минуту када је семафор показивао 51:36 за тим са Малог Калемгдана, али је уследио пад у игри што су изабраници Дејана Радоњића искористили и пришли на минус шест (65:50, 33. минут).

Будућност је вечерас добро служио шут са дистанце, занимљиво је да су на полувремену имали бољи проценат шута за три, него два поена.

Као што то увек бива, тај сегмент игре је кад тад морао да падне, а коначан ударац гостима задали су Борис Савовићи капитен Ракочевић, па је домаћин заслужено дошао до тријумфа.

Утакмица је одиграна у дворани Пионир пред 6.000 гледалаца, а судили су Матеј Болтаузер (Словенија), Синиша Херцег (Хрватска), Томислав Вовк (Хрватска).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Цветковић, Суботић 2, Ракочевић 16, Митровић, Лазић 3, Симоновић 7, Савовић 12, Катић 8, Самарџиски 5, Радивојевић 5, Нелсон 3, Скот 14.

БУДУЋНОСТ: Михаиловић, М. Поповић 11, М. Милошевић 10, Јеленић, С. Милошевић 2, Мугоша, Ли 5, Витковац 3, Бунић 8, А. Поповић 15, Ивановић, Бост 8.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се