Читај ми!

Игокеа, наравно Евролига

Председник Игокее Борис Спасојевић је рекао да тај кошаркашки клуб неће одустати од Евролиге ако услов за то буде само технички, и спреман је да игра и у другом граду, ако његова хала у Лакташима не буде адаптирана на време.

Два кола пре краја лигашког дела, све недоумице око пласманау у Евролигу су наизглед решене. Игокеа као лидер првенства нада се да ће већ у недељу против Крке стићи до циља. Предстоји пре свега повећање капацитета дворане на 5.000 места. Клуб је спреман и на такав потез, али да домаћини буду у неком другом граду. Адаптација дворане мора бити брза, али и да задовољи високе стандарде Евролиге. Председник лидера Јадранске лиге казао је да још није јасно који је рок за доградњу, али верује да ће то бити ствар договора.

"Видели смо споразум Јадранске и Евролиге и, како смо разумели, Игокеа ће играти Евролигу ако буде прва и ако прошири халу на 5.000 места. Ми ћемо ангажовати релевантне фирме да проширимо капацитет и верујем да ће се то завршити на време", рекао је Спасојевић.

"Нејасно је до када је рок. Тамо се помиње 10. јун, али помиње се и неки краћи рок. Мислимо да све то може да се договори са челницима. Ако не буде могло, имамо другу опцију - пријавићемо другу дворану. Видећемо да ли може Борик (Бања Лука), а јавили су нам се и из Сарајева и градоначелник Зенице. Јављају се они и које нисмо питали, тако да неће ту бити проблема. Игокеа не одступа од Евролиге ако то буде само техничко питање", рекао је Спасојевић.

Председник клуба је рекао и да је УО званично одлучио да буде домаћин завршног турнира. "Јесте, од 25. до 27. априла ћемо бити домаћини 'фајнал фора'. Следеће недеље нам долазе челници АБА лиге, па ћемо уговорити детаље", рекао је Спасојевић.

Игокеа у недељу игра против Крке меч претпоследњег кола и ако победи, обезбедиће прво место у лигашком делу такмичења и Евролигу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се