Читај ми!

Успех шабачких кошаркашица

Пласманом међу четири најуспешније екипе у Србији, шабачке кошаркашице оствариле су највећи клупски успех. Утакмица са кошаркашицама Партизана, тврде, биће достојна најбољем клупском резултату.

Шабачке кошаркашице пласирале су се међу четири најуспешније екипе у Србији, а до првих званичних кошева, како кажу, требаће им још доста вежбе.

Труда неће жалити, додају, најмлађе кошаркашице, јер су им првотимке прави узори и подстрек. Из сале Јанкове школе девојке из ОКК годинама у назад плене спортским духом и све бољим резултатима.

"Када смо на терену размишљамо само о победи. Атмосфера је сјајна, а каква може бити када је присутна једна младост и позитивна енергија на тренингу", каже Мира Велисављевић, капитен екипе. 

Рената Ћосић долази из Ужица, али је, каже, научила да игра и размишља "чивијашки".

"Чивијашки" дух, кажу, прожет је овде са много рада. Не недостаје им ни спортска свестраност,  ни таленат. Од дванаест првотимки, чак осам је на списковима млађих репрезентативних селекција.

"Неке кошаркашке снове сам остварила освојивши бронзану медаљу са јуниорском репрезентацијом Србије на прошлом Европском првенству, а нове најпре очекујем са својим клубом", каже Олга Степановић, јуниорска репрезентативка Србије.

"Кад сам почињала у овом граду није био фудбалски клуб, то ми је била жеља да тренирам фудбал, али сам се ипак определила за кошарку. Морам да кажем да и данас имам ту жељу мало више волим фудбал, него кошарку, али шта је ту је сад сам у овом спорту", каже Ана Вуковић.

Прошле године Шапчанке су први пут ушле у лигу најбољих. До плеј-оф мало им је недостајало. Ове године највећи клупски успех је изборен.

Душан Симић, тренер ОКК "Шабац" каже да су својим залагањем на терену стигле до тог резултата.

"Својок борбеношћу и упорношћу, овако млада екипа била је хит екипа прошле сезоне, а ове године смо то и доказали", каже Симић.

У плеј-офу противник је Партизан. За сусрет са Београђанкама шабачким кошаркашицама недостаје искуство са великих утакмица, али не и жеља. Борбеност под кошевима, тврде биће достојна најбољем клупском резултату.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије