Исти третман за нас и Звезду

Тренер црно-белих Душко Вујошевић истиче како је једино желео, од самог старта, да његов клуб добија исти третман од државе какав добија и Црвена звезда. Вујошевић такође наглашава да нема ништа лоше што, с времена на време, говори о суђењу. Ја сам човек посвећен кошарци, имам темперамент, понекад скочим на судију. Њима се осладило да ме кажњавају, рекао је Вујошевић.

Тренер кошаркаша Партизана Душко Вујошевић рекао је данас да нема ништа против концепта јаке Црвене звезде, али да би било у реду да оба клуба имају подједнаку помоћ од државе.

"Звезда је направила добар буџет и тим за ове просторе, паре нису бачене, играчи су стављени у функцију тима, боре се и добро играју. Концепт клуба је подржан од једног дела државе, што је мени сметало, јер се Партизан третирао као клуб другог реда. Ишло се на то - један народ, један вођа, један клуб.. То није здраво, ја нисам за то да се њима смањује, већ да и Партизан, као клуб велике традиције и интернационална екипа, која има симпатизере на свим странама буде пођеднако третирана, рекао је Вујошевић на конференцији за новинаре.

Он је додао да нема ништа против концепта Звезде, али да је реаговао оног тренутка када је угрожен концепт младе екипе, којој је такође потребна помоћ државе.

"Ове године смо направили млад тим са концептом да окупимо талентоване момке и обзебедимо услове за њихов напредак. Увек сам се борио кад је угрожена егзистенција младог тима. Они добро раде, али ниште не може преко ноћи. Очигледно, неко има страх да се тај концепт реализује и жао ми је што су моја иступања у том контексту тумачена као изазивање немира и стварање не знам какве атмосфере. Као да је све идеално и мирно и не ваља само шта је радим", запитао се Вујошевић.

Он је нагласио да је сваки сусрет Црвене звезде и Партизана значајан и да сутрашњи добија посебно на тежини када је у питању позиција на табели и пласман у Евролигу.

"Противник има одличан тим, зреле и искусне играче у најбољим годинама. Доведени су у ред, имају редовна примања, што је реткост и у Европи, добро су вођени од колеге Вукоичића, имају пун "ростер", на свакој позицији по два играча. Важну улогу има Демаркус Нелсон, који се ставио у функцију тима и даје велике доприносе за њихове добре резултате.

Тренер црно-белих нагласио је да се налази "под добром аутоцензуром, јер не жели да клуб и играчи буду таоци његових изјава.

"Дешавања у Крагујевцу заслужују расправу и изношење мог виђења. Папа је дао оставку и о томе сме да се прича, а о судијама не сме. То су глупости. Не знам зашто сам добио техничку грешку, због реаговања противничке екипе. Њима се осладило да ме кажњавају. Ја сам човек посвећен кошарци, имам темперамент, понекад скочим на судију. Сви ми који смо јавне личности морамо да будемо спремни на вређање. Нико не чује и не реагују на оно што се мени скандира. Када се то деси на другој страни онда није у реду, као да су чланови Партизан грађани другог реда на које може да се напада без санкција и коменатар", рекао је Вујошевић.

Стратег тима из Хумске најавио је да Американц Дру Гордон највероватније неће моћи да игра због повреде рамена.

Вујошевић је рекао да ће победа Партизана бити уколико уз помоћ државе и политичара, који су Партизановци, успе овај тим да очува на окупу и евентуално допуни на позицији која је дефицитарна.

"Моја екипа није имала обавезу да ове године напада трофеје и то је било јасно зацртано, јер је циљ производња играча и стварање екипе. Момци су напредовали, ништа није ишло преко ноћи, одиграли су Евролигу изнад очекивања, можда не резултатски, али начином игре и борбеношћу су испунили очекивања. Доста утакмица је одиграно на једну лопту.. Са њима је задовољство радити, јако сам мотивисан да дођем на тренинг, да их научим нешто ново, не само у склопу кошарке, већ и целокупног живота. Верујем у њихов успех сутра. Концепти су јако другачији, али то код нас ствара додатну мотивацију", закључио је Вујошевић.

Дерби 21. кола Јадранске лиге између Црвене звезде и Партизана игра се сутра од 21 сат у дворани Пионир.

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара