Ми смо благи фаворит

Тренер Црвене звезде Влада Вукоичић, пред утакмицу са Партизаном коју назива дербијем лиге, сматра да је његов тим у благој предности, али само зато што игра пред својим навијачима. "Ја покушавам да спустим тензију код мојих играча. Ово је важна утакмица, али ако у њу уђемо без еуфорије и оптерећења можемо много боље да одиграмо, рекао је Вукоичић.

Тренер Црвене звезде Влада Вукоичић рекао је данас да његови кошаркаши морају да у утакмицу са Партизаном уђу без оптерећења и еуфорије, јер једино тако могу да се надају добром резултату.

"Доста жив и турбулентан период је иза нас, али пред нама је нови велики изазов. Играћемо са Партизаном другу такмичарску утакмицу у шест дана. Мотивација је велика за оба тима и ова утакмица може слободно да се назове не дерби кола, него дерби лиге", рекао је Вукоичић новинарима у хали Пионир.

Вукоичић је казао да победа против Партизана неће ништа значити ако његов тим и преосталих пет утакмица у регионалном такмичењу не одигра добро.

"Ја покушавам да спустим тензију код мојих играча. Ово је важна утакмица, али ако у њу уђемо без еуфорије и оптерећења можемо много боље да одиграмо. Морамо тај меч да сведемо на обичан меч јер ће нам у супротном, друге ствари одвлачити пажњу, подићи тензију и због тога увек теже иде", рекао је Вукоичић.

Он је додао да би победа против Партизана била "изузетно важна", али да неће вредети ако преосталих пет утакмица његов тим не одигра добро.

Вукоичић је казао да је ово најзанимљивија сезона у Јадранској лиги од када се она игра, зато што је улог велики за све екипе.

"До краја такмичења остало је још шест кола и свака утакмица је значајна и све победе добијају на тежини. Шест-седам тимова је заинтересовано да оде на фајнал фор и тамо се бори за пласман у Евролигу", казао је тренер Звезде.

Он је рекао да добро познаје екипу Партизана и да је утакмица против "вечитог" ривала сама по себи инспирација.

"Када се игра у нормалним условима у дербију нема фаворита, али с обзиром на ову последњу победу и пошто играмо пред нашим навијачима, може се рећи да је блага предност на нашој страни. Партизан ће због пораза имати појачану мотивацију, али минијатура појединца може да превагне на једну страну", рекао је Вукоичић.

Плеј Црвене звезде, Американац Демаркус Нелсон биће спреман за утакмицу посто се опоравио од повреде коју је задобио на прошлом дербију.

Из Звезде су саопштили да неће бити карата у слободној продаји, већ ће у Пионир моћи да се уђе само са сезонским улазницама и да је Партизан на основу реципроцитета добио 30 карата.

Апеловано је да навијачи без улазница не долазе, јер им полиција неће дати да приђу дворани.

Звезда сутра од 21.00 часова игра као домаћин против Партизана у хали Пионир у 21. колу Јадранске лиге.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара