Не постоји анимозитет са Вујошевићем

Гостујући на СОС каналу, Небојша Човић је порекао да постоји "зла крв" између њега и тренера Партизана Душка Вујошевића. Његов рад нисам никад оспоравао, само када се нешто на силу ради. Дуле је нека моја генерација, ја немам никакав степен мржње према њему, али он када не зна да оправда неуспехе, улази у расправе које немају везе са кошарком, рекао је Човић.

Председник кошаркашког и потпредседник фудбалског клулба Црвена звезда Небојша Човић гостовао је у емисији на СОС каналу. Говорио је о свему помало, а понајвише о односима Звезде и Партизана али и личном односу који има са Душком Вујошевићем.

Прво је говорио, ипак, о финансијској ситуацији на Маракани.

Десет милиона у спонзорским уговорима постоје, међутим, Телеком је рецимо везан за враћање кредита. Одличан је то новац, али евидентно је да са 10 милиона не можете да вратите чак 48. Врло је релативно и да ли играчи вреде 28 милиона. Пали су трансфери за 70 посто из прошле године у односу на претпрошлу, боримо се са меницама, а блокаду је последњи скинуо Марко Перовић. Звезда има проблем са уговорима јер је само Бајковић 100 посто Звездин", рекао је Човић.

Занимљива је и тема на који начин је уопште формирана Радна група, која се каснила претворила у управу клуба.

"Нико од нас није приведен да спашава Звезду, таман посла, али се нисмо ни бунили на позив, нисмо одбили да помогнемо фудбалском гиганту. Било је ту и тензије због обима посла, разумем и напетост Џајића после свега кроз шта је прошао, његово место је тешко и одговорно. Он води привредног гиганта, ја Звезду тако доживљавам. А она се сада потпуно накривила, па сви морамо да будемо оперативни. Крајње је време да се уведе ред, неки ће нас оспоравати. Ја кажем, мора да буде мање запослених, нема посла за толико људи, и нисам од неких који ће обећавати нереално. То је једини неспоразум на који смо преемотивно реаговали", истакао је Човић.

Ток разговора није могао да заобиђе минула дешавања на финалу Купа Радивоја Кораћа у Крагујевцу.

"То је последица лоших односа који су годинама уназад стварани. Свашта сам могао да чујем, знам шта су емоције и адреналин, али су неке ствари нерешене у прошлости, колика је и чија одговорност. А стално се на силу гледа и прави равнотежа. Још 29. августа сам Ђиласу предложио у писму које, нажалост, није било јавно, да се направи састанак на ком ће бити вечити ривали. Ни на једној конференцији ми се нисмо бавили другим клубовима. Наш став је да се презентира колико сте пара добили, ако сте добили од државе и јавних предузећа", изјавио је Човић.

Решење, сматра Човић, ипак постоји.

"Хајде да се договоримо како да направимо систем инфраструктуре и финансирања, политике рада и развоја младих играча. Црвена звезда и Партизан као перјанице спорта могу да помогну клубовима у унутрашњости. Оно у Крагујевцу је ружно, а још ружније је кад се изједначава нешто на силу. Нисам вређао, имао дуел са било ким, чудно ми је било да гледам ону тензију. Дуго Звезда није освојила трофеј, је л' то забрањено".

Изјава коју је дао на представљању тимова на полетку сезоне „да ће Србија бити срећнија ако Звезда побеђује" изискује образложење.

"Ја верујем да ће бити срећнија, јер је постало монотоно да Партизан побеђује. Више је звездаша, а што се тиче прозивки, не мислим да је Партизан страни клуб. Такве навијачке прозивке треба да престану, сви смо отишли предалеко. Али ја као председник контролишем рад људи у клубу, и тренер Звезде неће никад урадити нешто што ће сносити велике санкције. Ружни су повици, вређани су ми породица, син, жени су певане одвратне песме", рекао је Човић.

И на крају, озлоглашени рат саопштењима који је водио са Душком Вујошевићем, а који чини се никада није ни престајао, оставио је горак укус у устима највећем броју поклоника кошарке и два клуба н аовим просторима.

"Његов рад нисам никад оспоравао, само када се нешто на силу ради. Дуле је нека моја генерација, ја немам никакав степен мржње према њему, али он када не зна да оправда неуспехе, улази у расправе које немају везе са кошарком", рекао је Човић.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 30. мај 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије