Звезда пала у "Пиониру"

Кошаркаши Црвене звезде нису успели да се домогну четвртфинала Еврокупа попшто су у петом колу групе Л поражени од Улма у "Пиониру" са 92:78, по четвртинама 22:19, 24:19, 21:18, 25:22. Атмосфера у "Пиониру" била паклена, али "црвено-бели" нису имали снаге да после купа наставе победничку серију.

Кошаркаши Црвене звезде изгубили су шансе да се пласирају у четвртфинале Еврокупа, пошто су у Београду поражени од немачког Улма са 92:78 (22:19, 24:19, 21:18, 25:22), у петом колу друге фазе такмичења. Звезда је тако изгубила шансе да се плаира у четвртфинале Еврокупа, пошто сада има две победе и три пораза и налази се на последњем месту Групе Л, са лошијом кош разликом од Галатасараја.

"Црвено-бели" у последњем колу гостује Галатасарају, од кога је изгубила на свом паркету. Прво место деле Уникс и Улм деле прво место са три тријумфа. Звезда је у гостима победила Улм са мањом разликом него што је вечерас изгубила.

Најефикаснији у победничком тиму био је Игор Ракочевић са 24 поена, док су Рашко Катић и Мајк Скот постигли по 11. Госте је предводио Алан Реј са 26 поена.

Звезда је играла без повредјеног Дамаркуса Нелсона, али и без његовог утицаја у одбрани је домаћи тим играо без уобичајене енергије.

Црвено-бели су прекјуче освојили Куп Радивоја Кораћа. Улм је водио од почетка, а Звезда је преузимала водјство у само неколико наврата. Искусни играчи Улма наметнули су свој ритам, а служио их је и шут, пошто су постизали важне кошеве сваки пут када би домаћи тим покушао да се врати у меч.

Звездини играчи покушавали су да ухвате прикључак, али је Улм последњу четвртину почео са 7:0 и тако показао да неће дозволити преокрет. Гости из Немачке имали су у једном тренутку и 18 поена предности (79:61).

Домаћи клуб се и поред пораза потрудио да својим навијачима приреди лепо вече. Гошће на утакмици биле су одбојкашице Звезде, које су у протеклог викенда освојиле национални куп, а мечу је присуствовао и некадашњи капитен црвено-белих и репрезентације Дејан Станковић.

На полувремену је један навијач на центру терена клекнуо и запросио девојку, која је рекла "да", што је публика поздравила овацијама, а прикључили су се и кошаркаши оба тима.

Вукоичић: Превише смо били оптерећени резултатом

Тренер кошаркаша Звезде Влада Вукоичих рекао је да је очекивао да екипа неће успети да се оправи од финалне утакмице Купа Радивоја Кораћа, наводећи да је од почетка меча против Улма било проблема у игри.

"Био сам убеђен да ће ова утакмица бити тешка, ово се дешава свима после позитивног резултата и пражњења. Нисмо имали пуно времена да се спремимо. Прижељкивао сам да ћемо пронаћи начин да се вратимо утакмицу, али од првог минута смо имали проблеме да ухватимо прави ритам", рекао је Вукоичић на конеференцији за новинаре.

Он је додао да се његов тим у наставку сезоне окреће обавезама у регионалној Јадранској лиги.

"Били смо оптерећени резултатом, нисмо имали мирноће у нападу, док је Улм сваки пут био мудар и знао да нас казни. Нисмо могли да пронадјемо решења, ако је неуспех морао да се деси, боље је сада. Имамо једно такмичење иза нас, остала је утакмица против Галатасараја и можда је боље да се сконцентришемо на преосталих пет утакмица у Јадранској лиги", навео је Вукоичић.

Мајкл Скот је обећао да ће "црвено-бели" бити спремни за недељни вечити дерби против Партизана.

"Улм је дошао добро припремљен, а ми смо могли боље да одиграмо. Бићемо спремни за утакмицу против Партизана, припремићемо се и бићемо максимално фокусирани на тај меч", рекао је Скот.

Тренер кошаркаша Улма Торстен Лајбенат навео је да је његов тим имао срећу, јер је Звезда меч финала Купа Радивоја Кораћа одиграла у понедељак.

"Срећни смо због ове важне победе. Нисмо задовољни само због тријумфа у сјајној атмосфери, већ и због пласмана у четвртфинале Еврокупа, што је највећи успех у историји клуба. Имали смо срећу што је Звезда играла важну утакмицу у понедељак, очигледно је да су ментално и физички били исцрпљени", рекао је Лајбент.

Он је честитао кошаркашима Звезде освајање трофеја националног купа и пожелео им успех у наставку сезоне.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 30. мај 2024.
23° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије