Читај ми!

Тео: Увек за Србију

Један од најбољих кошаркаша Европе плејмејкер московског ЦСКА и "орлова" Милош Теодосић никада неће доводити у питање играње за национални тим.

Двадесетпетогодишњи Теодосић је међу најзаслужнијима за одлична издања ЦСКА у Евролиги, а у септембру на континенталном шампионату у Словенији требало би да буде један од адута селектора Душана Ивковића.

"Мислим да смо ми кроз млађе генерације научили да је репрезентација стварно нешто посебно, и ето, то траје до данас. Ја сам рекао да ћу увек бити спреман да играм за своју земљу и давати све од себе, наравно, кад год јој будем потребан. Никада нисам, нити ћу икада доводити у питање моје играње за репрезентацију", изјавио је Теодосић за подгоричке "Вијести".

Мајстор игре под обручима оценио је да ће предстојеће Првенство Европе бити тешко и неизвесно такмичење, наводећи да би био успех уколико Србија освоји једну од медаља.

"Наравно, не могу да кажем да ћемо у Словенији да идемо на злато, али волео бих да то буде нека медаља. То зависи од много фактора, као и за сваку репрезентацију. Него, о том - потом, има времена за то", казао је Теодосић.

Он је, између осталог, додао да му је веома драго што Црвена звезда, чији је велики навијач, пружа све боље партије у регионалној Јадранској лиги и Еврокупу.

"Изузетно ми је драго да Звезда игра тако како игра, да је коначно направила пре свега добру атмосферу, а и добру екипу, и да је Пионир пун не само када игра Партизан, већ и када игра Звезда. Стварно имају квалитетну екипу, други су у Јадранској лиги. Не могу да кажем да су направили кикс против Галатасараја, играју добро и у Еврокупу. Мислим да је за сада Звезда на добром путу", сматра Теодосић, истакавши да би једног дана волео да обуче Звездин дрес.

"Искрено бих волео, али у сваком случају не да се вратим са 35 година, када бих био, тако да кажем - престар. Ако бих се враћао, волео бих да то буде у неким нормалним годинама, ту до 32. године. Да помогнем овој Звезди на прави начин, а не да се вратим само да тамо завршим каријеру", објаснио је српски репрезентативац.

Теодосић тврди да му помаже то што у ЦСКА игра поред тројице земљака, Ненада Крстића, Зорана Ерцега и Владимира Мицова.

"Сигурно да нам је много лакше када имамо један другог, односно трећег и четвртог, и стварно се много помажемо. Крстићу и мени је ово друга година у ЦСКА. Што се тиче свих момака у клубу, мислим да су стварно сјајни, изванредно се слажемо и сјајно функционишемо", рекао је Теодосић.

На Првенству Европе од 4. до 22. септембра у Словенији репрезентација Србије играће у Б групи са селекцијама Литваније, Црне Горе, Босне и Херцеговине, Македоније и Летоније.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара