Читај ми!

Куп Радивоја Кораћа

Раднички не одустаје, Звезда без Брауна

Крагујевачки Раднички неће одустати од идеје да за финални турнир Купа Радивоја Кораћа региструје све расположиве играче. Црвена звезда предала списак на којем нема Елтона Брауна.

Ближи се финални турнир Купа Радивоја Кораћа, а страсти у Крагујевцу се не смирују. Председник Радничког Иван Грујин изјавио је за портал Мондо да у клубу још увек нису одустали од намере да за такмичење региструју све расположиве играче.

"Предаћемо лиценцни списак са свим играчима, јер не одступамо од става да смо у праву. На Такмичарској комисији КСС је да одлучи и да се онда до краја носи са евентуалним последицама те одлуке", поручио је Грујин из Куће кошарке у Београду.

Спор између крагујевачког клуба и Кошаркашког савеза Србије настао је после одлуке Куће кошарке да се играчи са двојним држављанством сматрају странцима, као и да у домаћим такмичењима сваки клуб може максимално да пријави по четворицу "странаца".

Тројица кошаркаша Радничког су "чисти" странци (Вајт, Еменинг и Визер), док тројица имају двојно држављанство (Ћапин, Марковић и Борисов). Још двојица "странаца" су повређена (Варда и Вортингтон), па нису у комбинацији за завршни турнир Купа.

"Ми не желимо ништа да прејудицирамо, али тврдимо да је процедура лоше спроведена. Кад од старта радиш погрешно, не можеш своје грешке да сваљујеш на оштећеног. Ми смо ово питање већ покренули на разним местима. Ако буде потребно, ићи ћемо на редовни суд, на арбитражу при Олимпијском комитету Србије, пред Фибу.. Решени смо да истерамо ствари на чистац", изјавио је Грујин.

Са друге стране, Црвена звезда мирно је прихватила чињеницу да у тиму има странца вишка, па тако за завршни турнир Купа Радивоја Кораћа није пријављен центар Елтон Браун.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 26. мај 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије