Без права на грешку

Тренер кошаркаша Партизана Душко Вујошевић верује да је екипа Сплита боља него што њихова позиција на табели показује. Они су тактички добро потковани, а центар Никола Вујичић је срце екипе и клуба. Мислим да ће доћи у пуном саставу и покушати да направе изненађење, рекао је Вујошевић.

Тренер кошаркаша београдског Партизана Душко Вyујошевић рекао је данас да је Сплит много боља екипа него што то резултати показују и да његова екипа нема право на грешку у предстојећем мечу регионалне Јадранске лиге.

 

"Противник је озбиљнији него што то показује табела. Морамо предстојећу утакмицу озбиљно да схватимо, јер они неће доћи у Београд да се сами победе. То би играчи и навијачи требало да схвате. Немамо право на кикс", рекао је Вујошевић на конференцији за новинаре у Београду.

"Свака ће утакмица бити све тежа како се буде ближио крај регуларног дела, за који очекујем да буде регуларан. Мислим на услове за игру и суђење, да екипе које остваре или не остваре своје циљеве не праве логистичке савезе са другим интересним групама", додао је тренер црно-белих.

Кошаркаши Партизана сутра од 19 сати играју у београдском Пиониру против Сплита утакмицу 20. кола Јадранске лиге. Партизан је трећи на табели са 12 победа, док Сплит заузима 12. позицију са седам тријумфа.

"Сплит је први део сезоне играо преко сваких очекивања и то је допринело да се клуб одржи. Међутим, проблеми и пад резултата дошли су после њихове победе против Цедевите у Загребу, а та утакмица је показатељ каква су екипа", рекао је вујошевић.

"Они су тактички добро потковани, а центар Никола Вујичић је срце екипе и клуба. Мислим да ће доћи у пуном саставу и покушати да направе изненађење. Краси их велика борбеност и желе да избегну последње место на табели, како би и следеће сезоне играли у Јадранској лиги", додао је Вујошевић.

Поводом изјаве градоначелника Драгана Ђиласа да је скупо организовати завршни турнир Јадранске лиге, тренер српског шампиона поновио је да би Београд требало да буде домаћин тог турнира.

"Град мора да се укључи јер му је у интересу да има бар један клуб који ће се следеће сезоне такмичити у Евролиги. Мислим да то није његов коначан одговор, Ђилас је човек од кошарке и очекујем да град помогне у организацији 'фајналфора'", рекао је Вујошевић.

Упитан да прокоментарише правило о највише четири странаца у домаћим клубовима, он је рекао да ће Партизан поштовати сваку одлуку Савеза.

"Сви желе да заштите домаће играче, а око добијања пасоша и могућности играња за репрезентацију постоје различита тумачења. Ако Кошаркашки савез Србије процени да у нашим клубовима може да игра већи број странаца, Партизан не би имао ништа против", рекао је Вујошевић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара