Читај ми!

Није могло више

Влада Вукоичић после победе над Униксом није крио задовољство, упркос чињеници да је у последњој четвртини испуштена предност од 16 поена разлике.

Тренер кошаркаша Црвене звезде БГ Влада Вукоичић рекао је вечерас после победе свог тима против над Униксом да остаје жал што његова екипа није добила већом разликом.

"Оштаје жал што када смо имали предност у једном тренутку од плус 16, нисмо задржали то и после повећали и тако добили са више од 19, колико је нас Уникс добио у првој утакмици. Они су ипак квалитетна екипа и знали су како то да спрече", рекао је Вукоичић после победе свог тима са 81:73 у четвртом колу Групе Л Еврокупа.

Звезда је на полувремену губила са два поена разлике, а као кључ преокрета, Вукоичић је навео промену поставе и агресивнију одбрану. 

"У првом полувремену смо играли кош за кош, што није добра стратегија. Напад је био добар, али одбрану нисмо играли како треба. У трећој четвртини смо променили петорку, агресивније заиграли у одбрани и то је преломило меч", казао је Вукоичић.

За Звезду је против Уникса дебитовао центар Предраг Самрџиски, а тренер Звезде је рекао да може да буде задовољан како је репрезетантивац Македоније одиграо прву утакмицу.

"Самарџиски од када је стигао имао је само два тренинга, што је веома мало времена. Када се све сабере и одузме, могу да будем и више него задовољан како је он примио одређене принципе. Време ради и за њега и за нас" рекао је тренер београдског клуба.

После четири одиграна кола све екипе у групи Л имају учинак од по две победе и пораза, а Вукоичић је казао да се "показало да је група непредвидљива и да свако сваког може да победи".

Кошаркаш Звезде Мајк Скот рекао је да је кључ победе његове екипе добро трчање у трећој четвртини.

"Знали смо да ће бити тешко, били смо узбуђени због изазова. Веома поштујем Уникс, али смо ми овога пута били бољи. Кључна је била трећа четвртина, када смо агресивније играли у одбрани и добро трчали", казао је Скот. На констатацију новинара да је против Уникса одиграо добру утакмицу пошле дуже времена, Скот је казао да се успони и падови дешавају свима.

"Живот је пун успона и падова, који се свима дешавају, а ја морам да још јаче тренирам и да се борим, како бих играо што боље", рекао је Скот.

Тренер Уникса Ацо Петровић рекао је да је задовољан резултатом, са обзиром да је његов клуб угрозио 19 разлике предности, колико је добио у првој утакмици у Казању.

"Ми смо у једном тренутку довели у пиатње и тих 19 поена разлике из Казања, тако да смо ипак задовољни овим резултатом. Изузетно добро смо контролисали игру у првом полувремену, али смо онда пред крај тог дела, допустили везди да се брзо врати", рекао је Петровић. Он је рекао да је друго полувреме утакмице сасвим другачији ритам.

"Лоше смо се бранили у другом делу. Оно је имало сасвим другачији ритам. И овако искусне играче, као што су моји, не сме да повуче ни игра ни публика, јер се зна да кошракаши Звезде у оваквом амбијенту играју са 200 одсто својих могућности", казао је тренер Уникса.

Петровић, који је пре неколико сезона био тренер Звезде истакао је да клуб са Малог Калемегдана има перспективу.

"Звезда има систем, добро избалансиран тим и све је под конац, што је најважније. Играчи се добро понашају, гину за сваку лопту и клуб свакако има перспективу", рекао је Петровић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара