Читај ми!

Београд, логично

"Ако два представника из Београда Партизан и Цревена звезда буду учесници фајналфора, било би логично да се то одржи овде", изјавио је тренер Партизана Вујошевић.

Тренер кошаркаша Партизана Душко Вујошевић рекао је данас да би било логично да Београд буде домаћин фајналфора Јадранске лиге, ако црно-бели и Црвена звезда изборе пласман на завршни турнир регионалног такмичења.

"Ако два представника из Београда Партизан и Цревена звезда буду учесници фајналфора, било би логично да се то одржи овде. У том случају организација би била у сарадњи два клуба. Квалитет живота у тим данима у Београду би био повећан због могућност гледања таквих утакмица, а и шансе оба клуба би биле веће за пласман у Евролигу", рекао је Вујошевић на конференцији за новинаре у Пиониру.

Црно-бели тренутно заузимају треће место Јадранске лиге са скором 12-6, а у недељу их очекује тежак меч, када у 19. колу гостују екипи Радничког из Крагујевца.

"Ова утакмица је значајна за оба клуба, Раднички је опаснији на домаћем терену него у гостима. Имају све атрибуте домаће екипе, три играча који добро шутирају тројке, али и доста лажних четвроки и петица, који се извлаче и шутирају са дистанце. Верујемо у свој рад, борићемо се за сваку лопту и нећемо бити екипа која мање жели победу", проучио је Вујошевић.

Он је додао да због правила да свака екипа може да пријави четири страна кошаркаша највероватније Француз Жофри Ловерњ неће играти на завршници Купа Радивоја Кораћа, који почиње 7. фебруара у Крагујевцу.

"Задовољан сам ангажовањем и понашањем целе екипе, а то не може да опстане ако неко нема велику жељу, посвећеност и рад. Ловрењ је дошао у моменту када се играју најважније утакмице, показао је чврстину, велику вољу и спремност за рад, али још је рано да дајемо било какве прогнозе", додао је Вујошевић.

Тежак меч против Крагујевчана очекује и крило Партизана Марко Чакаревић.

"Ово ће бити тешко гостовање, свака утакмица нам је квалификациона за Евролигу и победа нам доноси доста. Раднички је тежак домаћин и ретко губи на свом терену", рекао је Чакаревић.

Утакмица Раднички - Партизан на програму је у недељу од 20.30 у хали Језеро у Крагујевцу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 16. јун 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије