Читај ми!

Кад је тешко Саван

Ефес надиграо Жалгирис 56:52, Савановић преломио меч. Московски ЦСКА поражен у Москви, Уникаха феноменалном играла и победила са 94:81. Најефикаснији у тријумфу био је Маркус Вилијамс са 28 поена, код "армејаца" одличне партије српских репрезентативаца. Реал славио у Атини против Панатенаикоса 58:54. Сијена савладала Бешикташ са 63:57.

Кошаркаши Ефеса савладали су вечерас литвански Жалгирис са 56:52 (15:8, 12:15, 14:13, 15:16), у утакмици 5. кола Е групе Топ 16 фазе Евролиге. Ефес је питање победника решио у финишу меча након преокрета, који је режирао српски репрезентативац Душко Савановић.

Савановић је у тренуцима када се меч ломио постигао две "тројке" и једно слободно бацање и са седам од укупно десет поена предводио истанбулски тим до четврте победе. Гости су имали напад за продужетак или евентуалну победу, али је бивши кошаркаш Партизана Оливер Лафајет био непрецизан. Најефикаснији код Ефеса био је Саша Вујачић са 12 поена, 11 је постигао Џошуа Шип, а поен мање Џамон Лукас. У пораженом тиму по 10 поена постигли су Тремел Дарден и Миндаугас Кузминскас.

Кошаркаши Уникахе победили су вечерас у Москви ЦСКА са 94:81 у утакмици петог кола Групе Е друге фазе Евролиге. Екипа из Малаге је тако дошла до изненађујуће победе над ЦСКА, док је московљанима ово први пораз у другој фази такмичења.

Најефикаснији у тријумфу био је Маркус Вилијамс са 28 поена, а уз то је имао и четири асистенције, док је Крунослав Симон убацио 14. У екипи ЦСКА најбољи био је капитен репрезентације Србије Ненад Крстић са 23, а имао је и шест скокова.

Српски кошаркаши Милош Теодосић и Владимир Мицов имали су веома запажену улогу у поразу свог тима. Теодосић је на паркету провео 35 минута, а то му је било довољно за 17 поена и осам асистенција, док је Мицов додао 13.

Кошаркаши Реал Мадрида победили су у Атини Панатинаикос са 58:54. Реал је у Групе Е Евролиге остао једини непоражени тим, а до победе у Атини предводио их је Фелипе Рејес са 13 поена, док је Рафаел убацио 11. У екипи Панатинаикоса истакао се Мајкл Брамос који је једини имао двоцифрени учинак од 11 поена.

Реал након комплетног петог кола заузима прво место у групи са максималним учинком, а прати их ЦСКА и Ефес, који имају по један пораз, док Панатинаикос има три победе и два пораза. Уникаха је пета са два тријумфа из пет мечева, а Жалгирис и Алба имају једну победу и четири пораза, док је Бамберг доживео свих пет пораза.

Монтепаски је савладао Бешикташ са 63:57. Домаћин је у Сијени теже од очекиваног славио против последњепласиране екипе из групе, турског Бешикташа. У победи над турском екипом истакли су се Виктор Саникидзе са 14 поена и Боби Браун који је додао 13. Са друге стране најефикаснији био је Куртис Џерелс са 16 поена, док је два мање убацио Гаспер Видмар, а Дамир Маркота додао је 12.

У Групи Ф на лидерском месту након петог кола је Монтепаски са максималним скором, док су Барселона и Каха Лаборал на деоби другог са по једним поразом, а Химки је четврти са три тријумфа из пет мечева.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 16. јун 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије