“Жућкова левица”, финални обрачун

Финале Купа Радивоја Кораћа, Партазан бранилац трофеја, Звезда и Раднички изазивачи. Сва три тима са истим амбицијама дочекују финални турнир, који се ове године игра у Крагујевцу. Жреб сврстао Звезду и Раднички у исту групу, пред Партиѕаном нешто лакши пут. Црно-бели одтврану почињу против Слободе, Звезда игра против Војводине, а Раднички са Металце. Турнир је на програму од 7. до 10. фебруара.

Меч Партизана и Слободе игра се у четвртак, 7. фебруара од 21 час, а пре њега, од 18.30 почиње дуел Мега Визура - Вршац. Победници тог дуела чиниће први полуфинални пар. У петак од 18.30 играју Раднички из Крагујевца и Металац, док је дуел Црвене звезде и Војводине на програму од 21 час. Полуфинала су заказана за суботу од 18 и 21 час, док је финале на програму у недељу од 21.

Жреб је био полудиригован па је одређено да се Партизан и Звезда раздвоје и да играју различитим данима, али жреб их није сместио у исти дан па за то није било потребе.
Комплетне трошкове организације турнира сноси Раднички из Крагујевца. Све екипе биће смештене у хотелу Шумарице, а на основу такмичарских бројева биће одлучено када ће и где клубови тренирати.

Потпредседник Кошаркашког савеза Србије за такмичење Дејан Томашевић рекао је да очекује да ће Крагујевац испунити високе стандарде у организацији и да је такмичење у Купу Радивоја Кораћа празник кошарке.

"Честитам свима на учешћу у Купу Радивоја Кораћа. Желим свима срећу и да дођете што спремнији, да избегнете повреде. Ниш је претходних година поставио високе сандарде, а верујем да ће их Крагујевац испунити", рекао је Томашевић новинарима на жребу. "Молим тренере, играче али и новинаре да овом такмичењу приступе што позитивније, јер ипак је ово празник кошарке", додао је Томашевић.

Ове године победник ће добити трофеј који је реплика старог трофеја из Купа Радивоја Кораћа, када је то било европско такмичење. ФИБА је ове године тај пехар дала К С С-у.
Мања реплика тог трофеја припашће најкориснијем играчу и најбољем стрелцу.

Помоћник градоначелника Крагујевца Јован Павловић Бојаџић изразио је наду да ће такмичење на завршном турниру проћи без инцидената.


"Крагујевац је 2007. организовао завршни турнир и могу да кажем да је то тренутак када је кошарка у граду подигнута на виши ниво. Надам се да ће и овог пута све бити на највишем нивоу, иако је ситуација тешка због навијача. Верујем да ће све проћи без инцидената", рекао је он.


Тренер Звезде Влада Вукоичић рекао је да његов тим није имао среће приликом жреба, али да упркос томе црвено-бели имају велике амбиције у том такмичењу.

"У оваквом систему такмичења једна половина костура је увек у бољој позицији, јер има дан паузе између четвртфиналног и полуфиналног дуела. Тај дан паузе и опоравка много значи. Али, такав је жреб и ми овог пута нисмо имали среће. Добили смо најјачег могућег противника у четврфиналу, међутим, шта је ту је. Ми на том турниру имамо највеће амбиције, а када имаш такав циљ онда не можеш да бираш противнике, јер све мораш да их победиш", рекао је Вукоичић.

Он је додао да, ипак, још не резмишља о финалном турниру Купа Радивоја Кораћа.
"Чињеница је да је до почетка борби за трофеј Жућкове левице остало свега две седмице, али до тог турнира нас очекује још три веома важне утакмице. Оне су нам у овом тренутку приоритет, јер то намеће распоред", констатовао је Вукоичић.

"Оцекује нас тешко такмичење, пружићемо све од себе да трофеј остане у нашем дворишту и нека бољи победи. На организатору је велика одговорност, надам се да ће бити успешни. Познато је да постоји група навијача која прави штету клубу, срећа је да Партизан има мали број карата и очекујем да не буде проблема", рекао је спортски директор Партизана Драган Тодорић новинарима у Кући кошарке.

Тренер Крагујевчана Мирослав Николић истакао је да домаћин турнира има жељу да забележи три победе и освоји "Жућкову левицу".

"Верујем да је успех могућ јер ћемо уз адуте на паркету имати играча више на трибинама хале Језеро. Знам шта ће да приреде наши навијачи, жељни првог трофеја једнако колико и сви ми у Клубу. Јачи смо од Ваљеваца, али та утакмица ће бити почетак новог такмичења, зато овде нема аутсајдера", рекао је Николић за клупски сајт.

Он је додао да Металац није за потцењивање, али и да је оптимиста када је пролазак у полуфинале његове екипе.

"Добили смо најтежи распоред. Ако би побеђивали фаворити, бар на папиру, следи полуфинални дерби Раднички - Звезда, док је браниоцу трофеја Партизану "прокрчен" пут до финала. Али видећемо да ли ће бити баш тако. Издвајам тимове из регионалне лиге, јер су реално то најјачи српски клубови и од њих се највише очекује", поручио је Николић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 16. јун 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије