Психолошке игре тренера Цедевите

тренер Црвене звезде Телеком Влада Вукоичић сматра да је изјава Аце Петровића, о томе како је "Звезда најбоља екипа у Јадранској лиги", само вид психолошке припреме утакмице.

Црвена звезда Телеком у оквиру 17. кола Јаданске лиге дочекује у свом Пиониру загребачку Цедевиту.

Пред овај меч, тренер Цедевите Александар Петровић изјавио је да је Звезда најбољи тим у регионалној лиги, али стратег црвено-белих Влада Вукоичић ову изјаву је идентификовао као вид психолошке игре противника.

„Аца Петровић је добар тренер, сигурно да је то једна врста психолошке игре, а он има црни појас седми дан, ако тако може да се каже, у припреми утакмице", рекао је Вукоичић. „Али, ми се нећемо успавати. То је и покушај да се растерети његов тим, да побегну од неких проблема који их тренутно муче. Цедевита поред себе има знак питања јер су свега једну утакмицу одиграли у овом саставу. Ако узмемо и да имају новог тренера, сигурно је да могу да буду екипа која може да буде изненађење и поред претходних осцилација. Измешали су карте, можда у утакмици против Сплита није дошао резултат, али игра им је била добра".

Вукоичић је свестан да је пред његовим играчима тежак меч против директног конкурента за пласман на фајнал-фор.

„У наредном периоду имамо неколико утакмица против директних кандидата за 'фајнал фор0 АБА лиге, а и за прво место на табели. Утакмица против Цедевите је једна од њих. Играмо против тима који је на почетку важио за једног од највећих фаворита за освајање шампионског прстена. Наступали су у Евролиги ове сезоне, правили су екипу да прођу и у Топ16. Међутим, много чудних ствари им се издешавало, једноставно им се нису поклопиле неке коцкице. Променили су три тренера од почетка сезоне, пуно играча је долазило и одлазило. То је екипа која је показала да зна одлично да игра, али и да зна да подбаци у односу на своје амбиције. Ипак, то неће имати много утицаја на ову утакмицу. Ако Цедевита евентуално победи, остаје кандидат за највише домете, а поразом улазе у велики проблем, али неће бити сасвим без шанси. Зато у Београд долазе максимално мотивисани и добро припремљени. Имали су седам дана за одмор. Нови тренер Аца Петровић је одличан мотиватор, зна да припреми играче за утакмицу. Ово ће бити врло, врло тежак меч. Волео бих да решимо утакмицу рано и лако, али сасвим је могуће да ће утакмица бити неизвесна до самог краја", истакао је Вукоичић.

Овај меч ће уједно бити и први на домаћем терену Црвеној звезди у 2013. години.

„Ужелели смо се публике, постоји потреба и жеља да будемо опет пред нашим навијачима. Ово је прилика да се поново видимо на старом месту и да наставимо са добрим играма и добром сарадњом. Њихова подршка нам веома значи, а ми се трудимо да им се одужимо победама", закључио је тренер екипе са Малог Калемегдана.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара