Читај ми!

Еврокуп уживо: Зведина "стотка" и брејк у Немачкој

Улм–Звезда 95:100 (крај). Велику победу Црвена звезда је остварила на гостовању у Улму. У мечу који је подсећао на НБА дуеле "црвено-бели" у неизвесној завршници тријумфовали. Опет су грешке на крају меча могле скупо да коштају Звезду. Маестралну партију пружио Игор Ракочевић који је меч завршио са 32. поенa.

22.00 - Коначни резултати мечева првог кола друге фазе кошаркашког Еврокупа: Спартак Санкт Петербург -Локомотива 70:84, Будивељник - Банвитаспор 76:69, Застал - Кахасол 76:67, Будућност - Тријумф 90:69, Улм - Црвена звезда 95:100, Галатасарај - Уникс 74:80, Билбао - Нимбрук 83:85.

21.23 - Улм - Црвена звезда 95:100 (крај). Црвена звезда је успела да у драматичној завршници савлада Улм. Иако је у последњем минуту имала вођство за миран крај, са неколико грешака "црвено-бели" вратили противника у живот.Јунак победе је Игор Ракочевић који је у маестралној партији постигао 32 поенa.

21.08 - Почетак последње деонице припао је Улму који је успео да спусти предност Звезде на три поена. Звезда је предвођена Ракочевићем узвратила и успела да поврати предност. Прорадио је и Брајант који је у првом полувремену дао само два поена.

20.53 - Улм - Црвена звезда 58:67 (трећа четвртина). Црвена звезда је успела да одржи предност, па чак и да је повећа за два поена у односу на претходну четвртину. Малу кризу "црвено-бели" имали на почетку треће четвртине када је Улм смањио на четири поена. Ипак изабраници Владе Вукоичића брзо се повратили и задржали предност.

20.44 - Како се трећина приближава крају Звездина игра све боља. На нешто више од два минута пре краја треће четвртине "црвено-бели" имају предност од 64:56.

20.38 - У уводним минутима треће деонице Улм је успео да смањи заостатак на минус четири. Звезда има вођство од 52:48.

20.15 - Улм - Црвена звезда 39:48 (полувреме). Црвена звезда успела је да повећа предност у другој деоници и да на полувреме оде са плусом од девет поена. Четвртину обележио Вук Радивојевић који је на самом почетку постигао три везане тројке које су донеле стабилност у игри "црвено-белих".

20.01 -Звезда је успела у једном тренутку да дође и на плус 11, али је серијом од 5:0 Улм је преполовио предност "црвено-белих". Звезда на половини друге четвртине има предност од 38:32.

19.56 - Почетак друге четвртине у знаку Вука Радивојевића који је постигао три везане тројке. Звезда за мање од три минута у другој четвртини против Улма води са 34:27.

19.51 - Улм–Црвена звезда 22:23 (прва четвртина). Прва деоница донела је брзу игру познатију као "трчи и шутирај", у којој се боље ипак снашла Црвена звезда. Београђани меч почели лошије, губили су 7:0 и први поен дали тек у трећем минуту, али захваљујући, пре свега, Игору Ракочевићу, преокренули резултат.

19.43 - Три минута пред крај прве четвртине, Звезда први пут дошла у вођство од 14:11. Најзаслужнији за повратак Звезде сјајни Игор Ракочевић.

19.40 - После уводне серије Улма, Звезда одговорила серијом и смањила резултат на 7:6. 

19.35 - Црвена звезда је очајно почела меч и за мање од три минута губи 7:0.

19.30 - Почео је меч између Улма и Црвене звезде. "Црвено-бели" имају солидну подршку у хали.

19.00 - Почео меч Будућности и Тријумфа.

18.45 - Завршем меч Санкт Петербурга и Локомотиве из Кубана. Гости из Кубана утакмицу добили резултатом 84:70.

18.00 - Почели мечеви Еврокупа у којима играју Будивељник–Банвитспор и Застал–Кахасол. 

17.00 - Почео меч Еврокупа између Санкт Петербурга и Локомотиве из Кубана.

Победнички низ у Еврокупу Црвена звезда је прекинула само на кратко када је у последњем колу прве фазе поражена у Пиониру. Изабраници Владе Вукоичића проглашени су за шестог фаворита овог такмичења, а вечерас против Улма црвено-бели ће покушати да ту улогу оправдају.

Победа у Немачкој добро би дошла клубу са Малог Калемегдана који би мирније могао да сачека мечеве са фаворитима групе, Униксом и Галатасарајем. Иако Улм не спада у врх европске кошарке, тренер Звезде Влада Вукоичић сматра да његовим изабраницима неће бити лако.

„Сви крећу од почетка, од нуле и немамо никакву илузију да ће бити лако. Улм константно напредује, дуго су на окупу, а имају и квалитетног тренера и то се једноставно осети у игри. Американци су идеално адаптирани на европску кошарку и врло су агресивни у нападу. Имају више од 70 шутева по утакмици, што јасно говори о каквој екипи је реч", рекао је Вукоичић.

Марко Симовић, који је прошле сезоне играо у берлинској Алби, раније је већ гостовао Улму, и рекао је да ће атмосфера у хали бити паклена.

„Било је тешко гостовање. Улм има једну од најбучнијих хала у Немачкој и нема сумње да ће и сада бити исто", рекао је Симовић и додао да је Џон Брајант најбољи играч те екипе.

У хали у Улму очекује се и 1.000 Звездиних навијача који ће подржати клуб на путу прве победе у другој фази Еврокупа.

Утакмица почиње у 19.30, промене резултата пратите на Интернет порталу Радио-телевизије Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара