Читај ми!

Кућа славних чека Дивца и Жеравицу

Владе Дивац и Ранко Жеравица налазе са на списку кандидата за улазак у Кућу славних у 2013. години. Имена нових "станара" кошаркашке Куће славних биће саопштена у априлу на завршном турниру НЦАА лиге у Атланти.

Легенде српске кошарке Владе Дивац и Ранко Жеравица налазе са на списку кандидата за улазак у Кућу славних у 2013. години.

Поред Дивца и Жеравице, на листи су Бразилац Оскар Шмит, Израелац Мики Берковиц, Грк Никос Галис, Литванац Шарунас Марчуљонис, Аустралијанац Линдзи Гејз, Бразилац Того Соареш, Рус Владимир Кондрашин и Шпанац Мануел Саинс.

Дивац, председник Олимпијског комитета Србије, био је кандидат и прошле године. Он је са репрезентацијом Југославије освојио две титуле првака света, три титуле првака Европе и две сребрне олимпијске медаље. Дивац је у НБА лиги играо 16 година.

Ранко Жеравица један је од најтрофејнијих европских тренера, а са репрезентацијом Југославије освојио је седам медаља на великим такмичењима, од чега злато на СП 1970. године и злато на Олимпијским играма 1980. године.

Са простора бивше Југославије у Кућу славних раније су ушли Бора Станковић, Александар Николић, Мирко Новосел, Крешимир Ћосић, Дражен Петровић и Дражен Далипагић.

Имена нових чланова Куће славних у Спрингфилду биће саопштена у априлу на завршном турниру НЦАА лиге у Атланти.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара