Неумољиви Клиперси, победа Вашингтона

Лос Анђелес клиперси настављују да утерују страх у кости свима у NBA лиги. Мајамију недовољан одлични Леброн у Деотроиту. Сакраменто, уз звук сирене, победио Никсе. Вашингтон славио, али не и Шарлот, који је поражен и 17. пут за редом.

Било је узбудљиво у NBA лиги у ноћи између петка и суботе. У центру пажње поново су били Лос Анђелес клиперси, који су и након великог заостатка у Солт Лејк Ситију успели да савладају Јуту и стигну до 16. победе у низу.

Најзаслужнији за наставак серије Клиперса био је Крис Пол који је забележио 29 поена. Ова серија је иначе најдужа у још од краја 2008. године и 19 победа Бостона у низу. Блејк Грифин је имао 22 поена и 13 скокова, Деандре Џордан додао је 16 уз 10 скокова, а Батлер је убацио 14 поена. На другој страни Ренди Фој је имао 28 поена, а Ал Џеферсон 22.

Неочекивани пораз претрпео је Мајами у Детроиту. Леброн Џејмс је био сјајан, али његова добра рола није била довољна. Вил Бајнам је предводио домаћина са 25 поена и 10 асистенција, а резервисти домаћина постигли су чак 64 поена. Леброн је имао 35 поена, 6 скокова, 5 асистенција и 6 украдених лопти.

Коби Брајант није успео и да на 11 утакмици за редом постигне више од 30 поена, само зато јер је против Портланда провео последњу четвртину на клупи. Лејкерси су ипак лако славили, а Брајант јестао на 27 поена и пет скокова. Двајт Хауард имао је 21 поен и 14 скокова, док ује Стив Неш поделио десет асистенција уз шест поена. На другој страни Ламаркус Олдридж је са 26 поена био најбољи.

Дерби Тексаса одигран је у Сан Антионију, где је домаћи тим савладао Хјустон. Тони Паркер био је одличан са 31 поеном, десет асистенција и пет скокова. Тим Данкан је имао 30 поена и пет скокова, а Ману Ђинобили је додао 23 поена. Код гостију Џејмс Харден је био одличан са 33 поена, пет скокова и седам асистенција.

Сакраменто Кингси савладали су Њујорк никсе, који су поново били лишени помоћи Кармело Ентонија, са 106:105 тројком Џејмса Џонса у последњој секунди, након што је тим из Калифорније испустио 27 поена предности из првог полувремена.

Денвер је убедљиво победио Далас Мевериксе са 106:85. Први меч Дирка Новицког на домаћем терену откако се вратио на паркет покварио је сјајни Данило Галинари са рекордом каријере од 39 поена, шутиравши за три поена 7 од 11. Италијан је имао и 8 скокова. Новицки је убацио тек два од десет шутева из игре, за укупно 5 поена.

Бруклин је савладао нејаки Шарлот са 97:81 у првом мечу под вођством новог тренера Пи Џеј Карлисима. Ово је 17. узастопни пораз Бобкетса.

Вреди поменути и да је Вашингтон стигао до победе након осам пораза у низу. Тим из престонице славио је против Орланда резултатом 105:97.

Резултати:

Вашингтон - Орландо 105:97

Индијана - Финикс 97:91

Бруклин - Шарлот 97:81

Детроит - Мајами 109:99

Кливленд - Атланта 94:102

Њу Орлеанс - Торонто 97:104

Далас - Денвер 85:106

Сан Антони - Хјустон 122:116

Јута - ЛА Клиперс 114:116

Сакраменто - НY Никс 106:105

ЛА Лејкерс - Портланд 104:87

Голден Стејт - Филаделфија 96:89

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво