Читај ми!

Искористићемо вишак времена за тренинге

Тренер Партизана Душко Вујошевић рекао је да ће његови кошаркаши на најбољи могући начин искористити то што сада имају више времена за тренинге.

Он је на промоцији календара на Новом Београду новинарима казао да је Евролига била најбоља школа за његов тим, али да ће имати много мање сметњи пошто су црно-бели елиминисани из тог такмичења.

"Евролига је најбоља могућа школа, али путовања, стрес и разни проблеми су нам ометали ритам тренинга и имали негативне ефекте. Играчи су имали два дана слободно и од уторка су наставили са тренинзима. Сада смо у пуном тренажном процесу и то свима одговара", рекао је Вујошевић.

Партизан је испао у првој фази Евролиге, пошто је у Групи Д завршио на последњем, шестом месту, док је у Јадранској лиги после 15 кола трећи на табели са 10 победа и пет пораза.  Вујошевић је поновио да његов тим нема обавезу да ове сезоне бележи највише могуће резултате, али и да нема изговора да то не ради.

"Тим ове сезоне није имао обавезу да освоји све трофеје, али ми нећемо амнестију. Сви на прави начин прате програм тренинга. У Јадранској лиги нисмо фаворити, али нисмо ни аутсајдери. Софистицирано гледано има много тимова који су изједначени", рекао је Вујошевић.

Он је казао да му мало смета однос медија и јавности према његовом тиму.

"Мало ми смета кад део медија представља то што ми и градски ривал имамо исти резултат, а они имају двоструко скупљи и искуснији тим, као њихов успех, а наш неуспех. Партизан није у лакој ситуацији, нисмо миљеник власти и трпимо разне притиске. Слажем се у борби против монопола у земљи, али сам против прављења селективног монопола у спорту", казао је Вујошевић.

Партизан је споразумно раскинуо уговор са Данилом Анђушићем, који није имао велику минутажу ове сезоне.

"Тренер мора да доноси одлуке и да рангира играче. Нема ту мистерије. Проценио сам да су два играча испред њега, а он није желео на тај начин да се наметне. Тим није скуп појединаца, већ скуп играча који најбоље функционишу заједно. Очекивао сам да ће он бити упорнији у жељи да се наметне и промени свој статус у екипи, али се он одлучио за други пут", рекао је црно-белих.

Вујошевић се вратио у Партизан после скоро две године паузе у раду и рекао да му више прија да упија сав притисак јавности, а играчи да имају мир за тренинг, него да не ради.

"Не пада ми лако (то што трпи притисак уместо играча), али ми теже пада кад не радим, кад нисам у Партизану и када нисам са овим играчима", рекао је Вујошевић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара