Читај ми!

Звезда није државни пројекат

Председник кошаркашког клуба Црвена звезда Небојша Човић рекао је да црвено-бели нису државни пројекат и своју тврдњу поткрепио изношењем финансијског пословања од 2001. године у којем се види да је клуб од државе добио 4,3 милиона евра, односно 15,48 одсто буџета. У истом периоду Звезда је држави на име пореза исплатила више од три милиона евра.

Председник Црвене звезде Небојша Човић рекао је да не би било ништа страшно када би тај кошаркашки клуб остао без трофеја ове сезоне, јер је већ остварио највећу победу, односно опстанак клуба.

"Ми као клуб крупним корацима идемо ка пуној транспарентности и дефинитивно може да се демистификује прича о Звезди као државном пројекту, јер држава у нашем буџету учествује са око 15 одсто, а остатак добијамо од приватних спонзора. Успели смо за нешто више од годину и по дана да дуг од 15,5 милиона евра смањимо на 336.000 евра које ћемо исплатити сходно договореној динамици, а за период од 4. априла 2012. године немамо ниједан једини динар дуга", рекао је Човић на конференцији за медије на Малом Калемегдану.

 Он се свима који стално спомињу званичну адресу клуба, која је тренутно на адреси ФМП-а, у улици Стјепана Зупанца, захвалио на том подсећању.

На крају санације адреса ће бити на Малом Калемегдану, а оне што причају о адреси питам да ли су имали боље решење. Ја, уствари, мислим да су они имали идеју да Звезда уопште нема адресу", истакао је Човић.

Први човек Звезде истакао је да приватизација кошаркашког, као ни фудбалског клуба, не долази у обзир. "Мислим да Црвена звезда треба да буде у власништву грађана ове државе, односно, у већинском власништву, јер смо отворени за могућност докапитализације или реорганизације", закључио је Човић.

Када су у питању искључиво спортски резултати у 2012. години Човић је рекао да је задовољан и изразио наду да ће екипа у наставку сезоне остварити високе амбиције.

"Пробаћемо да остваримо велике амбиције, како у АБА лиги, српском купу, Еврокупу, где надам се да можемо да прођемо "групу смрти" и Суперлиги. Мислим да имамо респектибилан тим. Да ли ће бити још појачања - видећемо. Имамо потпуно поверење у тим и у стручни штаб, чека нас тежак јануар, због борбе на више фронтова, али то смо тражили. Нема места за кукање, има места само за жестоки", навео је он.

Први човек Црвене звезде нагласио је да сви у клубу желе да се коначно освајају трофеји, али да неће бити ништа страшно уколико се и не освоје ове сезоне.

"Ако се то деси бићемо разочарани, али наставићемо даље. Сигурно нећемо "падати у несвест" или подносити оставке због прозивања из "партера". Свако ко мисли да може боље, нека дође у клуб, а ми ћемо у "партер". Ја не могху да гарантујем трофеје, знам да су сви нестрпљиви јер дуго нисмо били на врху. Учинићемо све да их освојимо, али биће како се лопта окреће. Гаранције постоје само ако се намешта, а ми то не радимо. Али, ми смо једну титулу већ освојили - сачували смо клуб, јер у мају 2011. године када смо дошли имали смо само четири играча, а и њихови уговори били су проблематични", јасан је Човић.

 

На конкретно питање да ли би био задовољан сезоном без трофеја, али са обезбеђеним пласманом у Евролигу Чових је рекао: "Апсолутно". За крај Човић је истакао да Црвена звезда жели одличне односе са свим клубовима, а посебно са Партизаном.

"Ја сам за то да се сви понашамо транспарентно и одговормо на сва питања око пословања. Црвена звезда је велики клуб и неће се бавити другима, то је одлика малих клубова. Са свима желимо добре односе, а са Партизаном посебно. Још нам дугују око 60.000 евра за Миљеновића, али не пада нам на памет да им пустимо блокаду, ништа нама неће бити боље, ако је њима лошије", закључио је Човић.

 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 29. мај 2024.
15° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије