Читај ми!

Савовић: Звезда ми је приоритет

Борис Савовић игра одлично у црвено-белом дресу, КСС га још није контактирао, а кошаркашки савез Бих јесте. Још увек је у дилеми за коју ће селекцију играти, уколико му стигне позив нашег савеза. За сада му је приоритет Звезда и борба на свим фронтовима у циљу трофеја, а као круну види пласман у Евролигу.

Крилни центар Црвене звезде Борис Савовић рекао је да ће на крају сезоне одлучити за коју ће репрезентацију играти, али је истакао да га још није звао нико из Кошаркашког савеза Србије.

 

"Разговарао сам са савезом БиХ, дали су ми план и програм припрема за Европско првенство, али је још рано разговарати о томе пошто је Звезда приоритет и има 100 одсто моје пажње. Из К С С ме нико није контактирао, а када дође крај сезоне, мислим да ћу тада да донесем одлуку за кога ћу наступати, ако уопште добијем позив од епрезентације Србије", рекао је Савовић новинарима у Београду.

Савовић је истакао да је пласман у Евролигу велика ствар, али да ће он и његови саиграчи дати све од себе да поред квалификовања за то такмичење освоје и неки трофеј.

"Евролига је велика ствар, сви знамо колико то значи. Али, трофеј је такође велика ствар, а Звезда га дуго нема. Евролига је на првом месту, али ћемо дати све од себе да освојимо неки пехар ове сезоне. Рано је обећавати, почели смо лоше, сви су сумњали у нас. Даћемо све од себе да урадимо што више можемо", истакао је 25-годишњи Требињац.

Звезда је у Еврокупу прошла у другу фазу, где ће играти против Галатасараја, Улма и Уникса.
"Чекају нас изузетно јаке утакмице и овај период слободних дана покушавамо да искористимо да се што боље спремимо за остваривање зацртаних циљева", рекао је Савовић. Он је прошле сезоне наступао управо за турски Галатасарај, за који је казао да је велики клуб огромног буџета са одличним играчима.

"Против Галатасараја нас очекују јаке утакмице, то је клуб који има велики амбиције, огроман буџет, а знамо и које играче имају. Велика предност ће нам бити домаћи терен, овде никоме није свеједно. Даћемо све од себе да направимо велики подвиг и савладамо их, што није немогуће", казао је Савовић.

Звезду је на позицији центра појачао репрезентативац Француске Али Траоре, а Савовић је оценио да је то велика ствар за његов клуб. 

"Појачање је велика ствар за нас, сваки добар играч је велики подстицај свима. Траоре је свакако велики играч, репрезентативац своје земље и помоћи ћемо му да се што пре прилагоди", истакао је Савовић.

Звезда ће у следећој утакмици играти у гостима против Олимпије 5. јануара у 16. колу Јадранске лиге, док ће четири дана касније играти у Немачкој са Улмом у првој утакмици Групе Л друге фазе Еврокупа.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара