Читај ми!

Звезда преслишала Сплит

Звезда се реванширала Сплиту за пораз у првом делу сезоне декласиравши Сплићане у Бограду убедљиво - 94:67. Црвено-белима је то девета победа у регионалној лиги. Савовић и Ракочевић постигли су по 13 а Симоновић и Катић по 12 поена.

Кошаркаши Црвене звезде савладали су вечерас у Београду екипу Сплита са 94:67 (16:21, 26:16, 26:15, 26:15), у првој утакмици 14. кола регионалне Јадранске лиге.

Црвено-бели су забележили девету победу у досадашњем делу такмичења, потврдивши да с правом конкуришу за једно од прва четири места, док је Сплит претрпео девети пораз.

Само у првој четвртини домаћин је допустио Сплићанима да пруже озбиљнији отпор. Остатак сусрета протекао је у апсолутној доминацији изабраника тренера Владе Вукоичића који су сигурном и ефикасном игром до врха напунили противнички кош.

Црвено-беле су до убедљиве победе предводили Савовић и Ракочевић са по 13 и Симоновић и Катић са по 12 поена, док су у гостујућем саставу најефикаснији били Собин са 14, Суботић, Краљевић и Круслин са по 12 поена.

Влада Букоичић није био задовољан игром у првој четвртини.

"Реакција играча у првој четвртини није ваљала. Били смо фаворити, а изостанком играча из Сплита постали смо и апсолутни. То је мало олабавило тензију код мојих играча... и нисмо приказали право издање у првој деоници", рекао је новинарима тренер Звезде Влада Вукоичић.

Игром у остатку утакмице био је, међутим, задовољан.

"Остатком утакмице генералном могу да будем задовољан. Нисмо одиграли изванредно, али јесмо онолико колико је било довољно. У финишу смо одмарали неке играче, како бисмо их регенерисали због густог распореда", рекао је Вукоичић.

Тренер Сплита Младен Ерјавец признао је да је његов тим имао снаге само за прво полувреме.

"Дошли смо у окрњеном саставу. У првом полувремену смо се борили, али нас је у другом појела енергија Звезде и утакмица је завршена како је завршена", рекао је Ерјавец.

Сутра се састају Солнок - Крка и Задар - Партизан, а у четвртак Цедевита - Будућност, Олимпија - Раднички, Игокеа - Широки и МЗТ Скопље - Цибона.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара