Читај ми!

Разгоропађени Пекмен

У дербију Запада Оклахома је стигла до 20. победе, колико нема ниједна друга екипа у лиги. Клиперси настављају да доминирају на Пацифику. Пековић и Вучевић одлични са "дабл-дабл" учинцима, а Владимир Радмановић није наступио.

Оклахома је прва стигла до двадесете победе у сезони. Они су пред својим навијачима били бољи од Сан Антонија резултатом 107:93. "Мамузе" су, такође, имале прилику да прве стигну до 20. тријумфа ове сезоне, али против расположених домаћина нису имале шансе.

Оклахоми је ово била осма узастопна победа, а истакли су се Серж Ибака са скором од 25 поена и импресивних 17 скокова, Расел Вестбрук, који је постигао 22 коша уз девет асистенција и Кевин Мартин, који је додао 20 поена.

Код Сан Антонија најбољи је био Тони Паркер, са 14 поена уз седам асистенција, док је Нандо де Коло, такође, постигао 14 кошева, али је имао једну асистенцију мање.

Клиперси настављају да доминирају на Пацифику. Екипа из Лос Анђелеса победила је Детроит као гост резултатом 88:76, чиме је уписала десети узастопни тријумф. Блејк Грифин и Џемал Крафорд постигли су по 15 поена, док је Крис Пол додао 14 кошева уз седам асистенција.

У екипи Детроита најбољи је био Брандон Најт које је убацио 16 поена уз по пет асистенција и скокова, а Тејшон Принс додао је 15 кошева.

Мемфис је након три узастопна пораза везао другу победу, а у тријумфу над Чикагом предводио их је Мајк Конлеј. Он је са 17 поена и по пет асистенција и ухваћених лопти био најефикаснији играч утакмице, док је Руди Геј убацио 12 кошева.

Код гостију најбољи је био Карлос Бузер са учинком од 16 поена и 13 ухваћених лопти уз две асистенције. Српски кошаркаш Владимир Радмановић, одлуком тренера, није наступио у тој утакмици.

 

Орландо је тријумфом над Минесотом дошао до треће везане победе, а у победничкој екипи најзапаженији играч био је Глен Дејвис са 28 поена, док је Џеј Џеј Редик убацио 18 поена.

Веома запажени појединци у обе екипе били су црногорски кошаркаши Никола Вучевић код домаћина и Никола Пековић код Минесоте који су имали "дабл-дабл" учинке.

Вучевић је за Орландо постигао 14 поена уз 11 скокова, док је Пековић на другој страни уписао 19 поена уз 12 скокова. Најефикаснији играч гостију био је Кевин Лав са 23 поена и 15 скокова.

Орланду је ово била 11 победа уз 13 пораза, док Минесота има скор од 12 победа и 10 пораза.

Резултати утакмица: 

Орландо–Минесота 102:93
Детроит–ЛА Клиперси 76:88
Њујорк–Хјустон 96:109
Мемфис–Чикаго 80:71
Оклахома–Сан Антонио 107:93
Финикс–Сакраменто 101:90

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара