Солнок шокирао црно-беле

Мађарски Солнок нанео је неочекиван пораз чети Душка Вујошевића у 13. колу Јадранске лиге (70:68). Партизан, који се није, чини се, опоравио од испадања из Евролиге, није играо на препознатиљивом нивоу, и готово је током целог сурета јурио предност противника. Најбољи код црно-белих је био Дру Гордон са 20 поена, док је код гостију најбољи био Калве, који је и донео победу свом тиму поенима у самом финишу. Вујошевић рекао да је пораз последица емотивне истрошености.

Кошаркаши Партизана поражени су од мађарског Солнока са 70:68 у мечу 13. кола Јадранске лиге.

Више него изненађујућ тријумф домаћину донео је Калвеа, поенима девет секунди пре краја.

Партизан је јако лоше почео сусрет, а у првом полуврмену је у једном тренутку губио и са 18 поена разлике. Српски шампион је тек у последњој деоници успео да поведе, али баш када се чинило да ће изабраници Душка Вујшевића изборити нови тријумф, они су стали.

Ово је трећи пораз Партизана у лиги, за који је једини Дру Гордон одиграо на препознатљивом нивоу. Уз Американца, једино је још Давис Бертанс успео да сакупи двоцифрен број поена.
Најбољи код домаћина били су Бадер и поменути Калве.

Партизан је током целог првог полувремена јурио предност противника, а на одмор се отишло са предношћу мађарског тима од 47:35.

У наставку, црно-бели су подигли ниво одбране, што им је омогућило да направе серију и уочи последње деонице смање дефицит на само два поена.

Ова серија настављена је и у последњој четвртини, али баш када се чинило да је Партизан спреман да поптуно сломи противника, Солнок се поново заиграо као и на старту сусрета. У игри „кош за кош", у самом финишу утакмице, боље се снашао домаћин и, ипак, заслужено славио.

Ово је четврти пораз црно-белих у сезони, што их и даље држи на другој позицији, а трећи тријумф Солнока, који их међутим није одлепио од дна табеле. 

Вујошевић: Пораз после емотивне потрошености

Тренер кошаркаша Партизана Душко Вујошевић оценио је после пораза на гостовању маđарском Солноку да је неочекиваном неуспеху допринела емотивна потрошеност.

"Тежак пораз. Произилази из неке емотивне потрошености после испадња из Евролиге и кризе новог почетка, такмичења у Јадранској лиги где је свака утакмица квалификациона када је у питању Евролига следеће године. Ми смо такву квалификациону утакмицу изгубили. Не постоји ниједно оправдање", изјавио је Вујошевић за клупски сајт.

Он је додао да је Солнок добра екипа и да је, када је у комплетном саставу, боља него што показује позиција на табели.

"Међутим, то што ми из утакмице у утакмицу понављамо неке грешке, практично не говори добро. Претрпели смо веома тежак пораз, уопште није добра ситуација. Солнок није лоша екипа, они су доста утакмица одиграли без неколико повређених играча, сада су у комплетном саставу, а Партизан је био велики изазов. У неким моментима појединци у нашем тиму нису показали да су дорасли ситуацији", закључио је Вујошевић.

 

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара