Партизан није "државни пројекат"

Душко Вујошевић је сумирао сезону Партизана у Евролиги, али је при том искористио и прилику да изнова истакне како "државни врх, или један његов део, нема адекватан однос према Партизану". "Мислим да се држава мало помера и гледа да не направи монопол у спорту када су у питању неки други клубови", истакао је Вујошевић.

Тренер Партизана Душко Вујошевић рекао је данас да је задовољан наступом свог тима у Евролиги, упркос раној елиминацији из такмичења. Међутим, трофејни стручњак је осетио потребу да нагласи да процес стварања шампионског тима неће имати смисла ако екипа не остане на окупу дуже време.

"Ја сам задовољан наступом у Евролиги. Задовољан сам играма, трудом који су ови момци уложили да свој таленат развију, тимском игром, односом према тренингу, према утакмици, према саиграчима и публици", рекао је Вујошевић агенцији Бета јутро после елиминације из елитног европског клупског такмичења.

Партизан се од такмичења опростио поразом од Бамберга у продужетку, који је трећи пораз на сличан начин Партизанове млађарије у Евролиги.

"С једне стране, тешко је поднети оволику количину несреће у једној полусезони. Са друге стране, овакав квалитет игара, три продужетка и две утакмице игране на једну лопту, са Барселоном и Бамбергом у Београду, сигурно су ствари које треба да донесу оптимизмом и да буду мотив да екипа остане дуже на окупу", истакао је Вујошевић.

И поред свега, оптимизам га не напушта.

"Трећа опција не постоји. Ми смо били принуђени да кренемо на пут стварања шампионског тима. Било је нешто талентованих играча, нешто је дошло. Заједно су урадили и више него што се у први мах очекивало по квалитету. Они су стварно изванредни људи који изванредно раде свој посао. То публика препознаје... Јутро после оваквог испадања из Евролиге није лако бити оптимиста, али ја јесам", изјавио је Вујошевић.

Вујошевић, који је најтрофејнији тренер у историји црно-белих, признао је да се ипак боји расипања екипе.

"Кад је кошарка у питању, најбоља школа у Европи је Евролига. На западу нема бесплатних школа, поготово најбоље нису бесплатне. Ми плаћамо ту цену и учимо. Постоји, међутим, један страх када је у питању овај тим. Цела ова прича има много смисла ако екипа остане на окупу дужи временески период, уз неке дораде у селекцији. Ако се то не деси, нема много смисла и личи на ону причу о одливу мозгова из наше земље, талената из свих области, што очигледно некоме одговара", рекао је Вујошевић.

Оно што је, према Вујошевићу, највећи проблем црно-белих јесте однос државе према српском шампиону.

"Нисмо државни пројекат. Мислим да се држава мало помера и гледа да не направи монопол у спорту када су у питању неки други клубови. Гледа се да се нешто обезбеди и за Партизан, макар се то сад више гледало него обезбедило, опет се препознаје та нека врста напора. Ако ми добијемо упола као неки други, сматраћемо да смо добили исто. Мислим да смо то заслужили резултатима у континуитету, начину на који представљамо град, земљу и клуб, поготово сад када се види да је у питању заиста велики потенцијал", закључио је Вујошевић.

Вујошевић је позвао навијаче Партизана на решење размирица и поновно уједињење, јер „je дошло тешко време за Партизан".

"Треба сви да препознају моменат у коме се налази Југословенско спортско друштво Партизан. Мислим да се са одмицањем од историје и антифашистичке борбе узео један заклон и од Партизана, који у свом имену и грбу представља један део наше историје, и да део државе жели од нас да направи ефемерно спортско друштво", рекао је Вујошевић.

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 22. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара