Читај ми!

Суноврат “језераша”

У све три утакмице кошаркашке НБА лиге игране у ноћи између четвртка и петка победили су домаћи тимови. Атланта је победом против Шарлота 113:90 нанела гостима десети узастопни пораз, Њујорк је савладао Лос Анђелес Лејкерсе са 116:107, што је једном од најбољих тимова у лиги четврта изгубљена утакмица у низу, док је Портланд са 98:90 био бољи од Сан Антонија.

Атланту су до 11 победе у последњих 13 мечева водили играчи са клупе.

Најефикаснији су били Девин Херис (20 поена и четири асистенције), Ајван Џонсон (16 поена и осам скокова) и Луис Вилијамс (13 поена, девет скокова и три асистенције). Од играча из прве поставе истакли су се Џош Смит са 18 и Кајл Корвер с 13 поена.

Најефикаснији у екипи Шарлота био је Џералд Хендерсон са 17 поена.

Њујорк је против Лејкерса наставио одличну серију на домаћем терену ове сезоне a утакмица је практично решена већ у првом полувремену које су Њујорчани решили у своју корист - 68:49!

Никси су без пораза у девет утакмица код куће, а ноћас их је до победе, упрскос повреди, водио Кармело Ентони.

Крилни кошаркаш убацио је 30 поена за 22 минута, али је у трећој четвртини морао да напусти терен због повреде зглоба.

Најефикаснији у Лејкерсима поново је био Коби Брајант, с 31 поеном, уз 10 скокова и шест асистенција. Мета Врлд Пис (Рон Артест) убацио је 23 поена, а Двајт Хауард 20. То, међутим, није било довољно да славни клуб избегне 14. пораз ове сезоне (уз девет победа).

Бек Портланда Демијан Лилард, којем је ово прва сезона у НБА лиги, имао је ноћас најбољи учинак у својој професионалној каријери, па је предводио саиграче против Сан Антонија до 10. овосезонске победе.

Он је убацио 29 поена, уз седам скокова и шест асистенција. У домаћем тиму истакли су се још Ламаркус Алдриџ са 22 поена, Џеј Џеј Хиксон са по 12 поена и скокова, Николас Батум с 11 поена и осам асистенција и Лук Бебит с 12 поена.

Најбољи у Сан Антонију био је Тони Паркер са 21 поеном и пет асистенција.

Резултати ноћас играних утакмица НБА лиге:

Атланта - Шарлот 113:90

Њујорк - Л. А . Лејкерс 116:107

Портланд - Сан Антонио 98:90

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара