Читај ми!

Поход на Бамберг

Кошаркаши Партизана отпутовали у Немачку, где их у четвртак очекује одлучујући меч за пласман у Топ 16 фазу Евролиге. Осим победе над Бамбергом, црно-белима је потребно и да Бешикташ у Истанбулу савлада Лијетувас.

Кошаркаши Партизана рекли су данас да су спремни за најважнији меч ове сезоне у Евролиги, против немачког Бамберга у гостима. Црно-белима је за пласман у другу фазу такмичења сутра потребна победа са више од пет поена разлике, као и да Бешикташ у Истанбулу победи Лијетувос Ритас.

"Наравно да смо спремни за утакмицу. У глави нам је само да пружимо све од себе и пробамо да се пласирамо у Топ 16, што би био велики успех за ову младу екипу. Не зависимо само од себе, надамо се позитивном исходу у Истанбулу, али не размишљамо о томе. Желимо

само да победимо Бамберг", рекао је капитен црно-белих Владимир Лучић, уочи полетања са београдског аеродрома "Никола Тесла".

Сви играчи Партизана и чланови стручног штаба јутрос су, упркос густом снегу и гужви у саобраћају, на време стигли на београдски аеродром, одакле су одлетели директно у Франкфурт. До Бамберга им, потом, предстоје два и по сата вожње аутобусом.

Лучић је рекао да је чуо да црно-беле у Немачкој чека "врућ" терен.

"Чули смо да је тако, али то није ни близу атосфере у Пиониру. После нас имају најбољу публику у групи. Њихова највећа предност је што играју свих 40 минута, то су показали у Београду када су нас у последња два минута престигли, иако смо ми водили све време. Желимо да цео меч одиграмо у континутитету и без осцилација", истакао је Лучић.

Бек Партизана Драган Милосављевић оценио је да београдску екипу чека важна и тешка утакмица.

"Ова утакмица је јако важна. Сви осећамо повећан притисак, али је на њима можда и већи, пошто играју на домаћем терену. Биће јако тешко, имају сјајне шутере и знају да искористе пад концентрације противника, као што је било против нас у Београду. Наравно, ми смо спремни и идемо на победу", рекао је Милосављевић.

Он је додао да се налази у доброј форми, али да осећа и мали умор.

"Добро се осећам, ушао сам у форму, али има и умора, наравно. То, међутим, не би требало да ми смета. Не бих да понављам по педесети пут, али пад концентрације је нормалан за младу екипу. Додуше, можда и умор има неку улогу у томе", рекао је Милосављевић.

Партизан је у Евролиги последњи пут на гостовању победио Армани у Милану прошле сезоне, али је Данило Анђушић рекао да би то могло да се деси у Немачкој.

"Тада смо преокренули, али бих сада више волео да буде без тога, него ако је могуће да водимо све време", рекао је 21-годишњи бек, уз осмех.

"И ове сезоне смо много пута били близу победе у гостима. Спремни смо и мислим да смо сазрели да добијемо најважнији меч у Евролиги ове сезоне. Само нас победа води даље и идемо на њу. Очекује нас тежак меч. Они су одлична екипа, што су и показали у Београду. Идемо да одиграмо што је боље могуће", додао је Анђушић.

Француски плејмејкер Лео Вестерман казао је да бучни навијачи Бамберга не би требало да буду проблем црно-белима.

"Ово је најважнија утакмица и спремни смо. Знамо да имају бучну публику, али наши навијачи су најбољи на свету и знамо како се игра у таквој атмосфери. Биће тешко, спремни смо за рат. Знам да су нам осцилације у игри проблем, али то је проблем свих младих екипа. Сада морамо да одиграмо 40 минута у континуитету. Знамо да ће бити тешко", рекао је Вестерман.

Центар црно-белих Дејан Мусли, који због вируса није тренирао од утакмице с Барселоном прошлог четвртка, јуче је радио са саиграчима, а тренер Душко Вујошевић рекао је да се млади кошаркаш осећа "прилично добро".

Утакмица у Бамбергу је прва у серији од четири узастопна гостовања за Партизан. После тог меча, црно-бели ће летети директно у Будимпешту на дуел са Солноком у Јадранској лиги.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
27° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара