Читај ми!

Партизан рутински против МЗТ-а

Кошаркаши Партизана савладали су у Београду екипу МЗТ Скопље са 68:58 (15:12, 14:13, 25:19, 14:14), у 12. колу регионалне Јадранске лиге.

Партизан је заслужено стигао до очекиване победе. То је девета победа првака Србије у досадашњем делу такмичења, док је македонски представник претрпео шести пораз.

Најзаслужнији за тријумф црно-белих у Пиониру били су Гордон са 15, Бертанс са 10 и Лучић са девет поена, док су се у гостујућем тиму истакли Стојановски са 15 и Дејвис са 11 поена.

"МЗТ је добар тим, који је правио изненађења и са мање играча и са претходним тренером, а сада, после довођења Николе Оташевића и Бориса Бакића представља озбиљног противника. Искусни су и знају да играју и нису дошли и довели ове навијаче да изгубе, већ да покушају да искористе нашу ситуацију што се налазимо између две евролигашке утакмице", рекао је Вујошевић.

Партизан је данас као домаћин победио МЗТ са 68:58 у 12. колу Јадранске лиге и тако остао сам на другом месту табеле. Црно-бели су у четвртак изгубили у Београду од Барселоне 68:67 после продужетка, а у четвртак их чека одлучујући меч са Бамбергом у Евролиги.

"Успели смо да вратимо фокус тима на овај меч. Највећи део времена смо играли добру одбрану, осим у неколико наврата. Правимо много осцилација, па кад имамо 10 и 12 поена не знамо да преломимо утакмицу, већ пуштамо противника да се врати у меч. Свака утакмица у Јадранској лиги је јако значајна и морамо бити концентрисани, без обзира шта следи или претходи", рекао је Вујошевић.

Тренер Партизана рекао је новинарима да Дејан Мусли није био у саставу јер има вирус, па је и меч са Барселоном одиграо уз помоћ инфузије, али да од тада није тренирао. Центар би требало у уторак да се врати у тим.

Тренер МЗТ-а Алеш Пипан казао је да је његов тим превише грешио да би изненадио Партизан, за који је признао да је боља екипа.
"Честитам, били су бољи. Дошли смо да одиграмо најбоље што можемо, али са 21 изгубљеном лоптом, слабим завршавањем контранапада и неким грешкама не можемо да изненадимо Партизан, без обзира што су они фокусирани на утакмицу са Евролигом. Имали смо блиставе тренутке, али и воема лоше, тако да, на крају крајева, ипак треба да тражимо бодове на свом терену. Желим им срећу у четвртак у Бамбергу", рекао је Пипан.

Раније данас Цибона је у загребачком дербију савладала Цедевиту са 73:64 (21:14, 22:15, 13:22, 17:13).

У преосталом мечу сутра се састају Широки и Олимпија.

Одиграно јуче: 
Раднички Крагујевац - Сплит 72:63
Крка - Игокеа 63:83
Задар - Солнок 72:54
Будућност - Црвена звезда 72:63.

Табела:
Игокеа 10-2
Партизан 9-3
Црвена звезда 7-5
Будућност 7-5
Раднички 7-5
Цедевита 7-5
МЗТ Скопље 6-6
Олимпија 5-6
Цибона 5-7
Крка 5-7
Сплит 5-7
Широки 4-7
Задар 4-8
Солнок 2-10.

У 13. колу следеће недеље састају се Сплит - Задар, Црвена звезда - Раднички, МЗТ Скопље - Крка, Игокеа - Цибона, Солнок - Партизан, Цедевита - Широки и Олимпија - Будућност.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара