У Загреб по "брејк"

Тренер кошаркаша Црвене звезде рекао је да његов тим мора да надокнади бодове изгубљене на гостовањима у Јадранској лиги на старту сезоне, и да је утакмица са Цибоном прва прилика за тако нешто. "Очекује нас јако тешка и неизвесна утакмица, надам се да ћемо имати више знања и среће и да ћемо успети да дођемо до позитивног резултата", истакао је тренер црвено-белих.

Тренер Црвене звезде ДИВА Влада Вукоичић, уочи гостовања свог тима Цибони у Загребу, најављује неизвесну и тврду утакмицу.

„С обзиром на то да је Цибона једна од екипа са највишим амбицијама, ова утакмица је идеална прилика за 'брејк' и наставак серије добрих резултата које имамо у последње време. Са друге стране, екипа Цибоне је 'везала' неколико пораза у оба такмичења и сигурно да и они желе да ураде исто", рекао је Вукоичић.

„Очекује нас јако тешка и неизвесна утакмица. надам се да ћемо имати више знања и среће и да ћемо успети да дођемо до позитивног резултата", истакао је тренер црвено-белих.
Звезда није најбоље почела сезону, а лош старт се подудара са гостовањима екипама из Хрватске.

„Како пролази првенство, свака утакмица постаје све важнија јер има мање простора за исправљање грешака. Очекује нас дуел 10. кола тако смо имали довољно времена да евидентирамо све позитивне и лоше стране у нашој игри, а оно што нам је приоритет јесте да неке поразе са старта АБА лиге морамо да вратимо победама на страни. Отежавајућа околност је у томе што то морамо да урадимо против тимова који претендују на горњи део табеле", изјавио је Вукоичић.

Вукоичић се на крају детаљније осврнуо и на следећег противника свог тима.

„Екипа Цибоне је последњих недељу дана појачана за канадског плеја Џермејна Андерсона, који је прошле године успешно играо за Будућност. Он ће сигурно представљати право појачање за њих у наставку такмичења. Што се тиче осталих играча, ради се о комбинацији искусних и младих кошаркаша, где су позиције равномерно и квалитетно попуњене, што тренеру Мршићу даје могућност за велику комбинаторику на терену. Могу да се прилагоде игри противника на обе стране терена, али исто тако да спуштањем висине поставе играју брже, односно обрнуто у случају да траже доминацију под кошем".

Утакмица између Цибоне и Звезде игра се у суботу од 17 сати. Црвено-бели су у досадашњем току такмичења остварили пет победа и четири пораза, док Загрепчани имају скор 4-5.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво