Партизан опет плаћа казне

Дисциплински судија кошаркашке Евролиге казнио је београдски Партизан са 5.000 евра због неспортског понашања његових навијача на утакмици против турског Бешикташa. Још 2.500 евра црно-бели ће платити Јадранској лиги због лоше организације утакмице са Звездом.

Током меча 6. кола Д групе Евролиге прошлог четвртка у Пиониру навијачи црно-белих убацивали су упаљаче, новчиће, папире и семенке на терен, а судије су навеле у записнику да је утакмица заустављена читав минут да би се очистио паркет.

Шампиону Србије то је трећи прекршај ове сезоне и сваки следећи довешће до све већих санкција по клуб. Партизан је током сезоне 2011/2012 кажњен неколико пута, а укупна сума износи преко 50 000 евра.

"Још једном упућујемо апел нашим верним навијачима да увек подржавају тим фер и спортски, да се уздрже од било каквог убацивања предмета на терен, коришћења ласера и било каквих сукоба, јер у супротном чине лоше само свом клубу. Евролига је најелитније клупско кошаркашко такмичење и појединачни ексцеси ће бити најстроже кажњени због додатних контрола које су уведене од ове сезоне. Не смемо дозволити да такмичење Партизана у Евролиги буде доведено у питање", објавили су црно-бели на клупском сајту.

Кошаркашки клуб Партизан кажњен је и са 2.500 евра због техничких грешака и пропуста у организацији утакмице са Црвеном звездом Београд.  Клуб ће Јадранској лиги платити 300 евра због техничке грешке клупи, 200 евра због неспортског понашања тренера Душка Вујошевића, затим 1.000 евра због убацивања предмета у терен и још 1.000 због лоше организације утакмице, односно паљења пиротехничких средстава.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво