Читај ми!

Звезда блистала у Пиониру

Звезда на висини задатка. Црвена звезда савладала Динамо Сасари из Италије са 116:104 (31:33, 26:21, 33:24, 26:26) у трећем колу Х групе. Црвено-бели стигли до треће победе у Еврокупу.

21.12 - Крај утакмице. Црвена звезда савладала Динамо Сасари са 116:104 

20.49 - Одлична трећа четвртина за црвено-беле. Звезда води против Сасарија 90:78. 

 

20.14 - Полувреме. Црвена звезда - Сасари - 57:54. 

19.55 - На старту друге четвртине црвено-бели праве серију од 10:0 и преокрећу резултат у своју корист - 41:33. 

 

19.49 - После прве четвртине Сасари води са 33:31. 

19.30 Почео меч између Црвене звезде и Сасарија. 

 

19.25 - Хала Пионир испуњена до последњег места. 

Црвено-бели су у узлазној форми, ређају се победе. Након тријумфа у дербију пред њима је нови изазов у Еврокупу. Можа и најтежи противник у групној фази овог такмичења италијански Динамо Сасари.

Звезда је до седме узастопне победе, треће у Европи, дошла након боље игре у трећој четвртини када је вођена сјајном подршком навијача, који су до последњег места испунили трибине Пионира, сломила отпор противника.

Кључне поене уз расположеног капитена Ракочевића постигао је млади Александар Цветковић, који је са две тројке и изнуђеним фаулом у нападу срушио све наде Италијана.

Црвено-бели су у неколико пута током меча имали предност од шест поена разлике, али нису успели да преломи меч. Гости су углавном шутирали "тројке" и тако држали резултатски прикључак, а посебно се у том сегменту игре истакао ветеран Буци Тортон, који је у првом полувремену био без промашаја ван линије 6,75 (5-5).

Изабраници Владе Вукоичића искористили су тренутак када су гости покварили проценат шута за три поена и заслужено дошли до победе.

Наредну утакмицу у Еврокупу кошаркаши Звезде одиграће 28. новембра против Динама у Италији.

Утакмица је одиграна у дворани Пионир пред око 7.000 гледалаца, а судили су Роберт Лотермосер (Немачка), Режис Бардера (Француска) и Серхио Силва (Португалија).

Црвена звезда: Цветковић 9, Браун 22, Суботић 11, Ракочевић 28, Митровић, Лазић 6, Симоновић 4, Савовић 6, Катић 11, Радивојевић 2, Нелсон 10, Скот 7. 

Динамо Сасари: Бинети, Лагуци, Девеки, Тортон 33, Игнерски 17, Т. Динер 13, Сакети 5, Д. Динер 17, Ванузо, Пинтон 3, Длијегро, Исли 19. 

Вукоичић: Боље од овога се не може у европској кошарци

Тренер кошаркаша Црвене звезде Влада Вукоичић рекао је после победе против Динама (116:104) да је његов тим одиграо савршено у нападу.

"У нападу смо играли савшено, мислим да боље од овога не може, 116 поена у европској кошарци је тешко остварити. Морамо да обартимо пажњу на одбрану, јер смо примили много поена, али најбитније је да смо са три победе први на табели", рекао је Вукоичић на конференцији за новинаре.

Тренер црвено-белих се захвалио навијачима на фантастичној подршци током меча.
"Навијачи су били феноменални. Сасари је одлична екипа са феноменалним Торнтоном. Сви њихови играчи су вечерас били опасни по наш кош и расположени у шуту за три поена", рекао је Вукоичић.

Тренер италијанског тима Ромео Сакети рекао је да је Звезда до победе дошла захваљући доминацији у рекету.
"Велика је част играти у оваквом амбијенту. Имало смо одличан проценат шута за три поена, Звезда је дала само једну тројку, али су добили битку под кошевима. Противник је физички много јачи од нас, посебно центри, имају дугачку клупу и сви играчи могу да играју на високом нивоу", рекао је Сакети.

Он је додао да је утакмицу преломио Цветковић, који је у финишу погодио две тројке. 

 

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво