Читај ми!

Дао кошева као цео тим

Нови невероватан троструки скор од 138 кошева на утакмици НЦАА постигао је кошаркаш Џек Тејлор и постао најбољи стрелац Америке. Мало је фалило да достигне и најбоље стрелце са наших просторима, попут Зденка Бабића који је, својевремено, у некадашњој Југославији на једној утакмици постигао 144 коша.

Кошаркаш Гринела из Ајове Џек Тејлор постигао је 138 поена у утакмици против Фејт Баптист Бајбла у трећој дивизији америчке колеџ кошарке и тако постао нови рекордер по броју постигнутих кошева.

Тејлор је из игре шутирао 108 пута и погодио 52, а за три је имао учинак 27/71. За 36 минута проведених на терену утакмице игране између уторка и среде постигао је и седам слободних бацања из 10 покушаја. 

Претходни рекорд НЦАА лиге постигао је Биво Френсис из Рио Гранда, који је 1954. године постигао 113 поена против Хилсдејла. Исти играч је годину дана пре тога постигао 116 поена у млађим узрастима.

Једини преостали играч са троцифреним бројем поена у историји америчке колеџ кошарке је Френк Селви, који је постигао 100 поена за Фурман против Њуберија 1954. године.

Претходни рекорд колеџа Гринел био је 89, колико је Грифин Ленч дао прошле године против Принсипије. 

Тренер Дејвид Арсенолт форсира брзу игру са много шутирања за три поена, више него било ко у било ком рангу такмичења у САД. Гринел је у последњих 19 сезона 17 пута био први тим по постигнутим поенима.

Тејлор је недавно дошао у Гринел, који је удаљен око 80 километара источно од Де Мојна, престонице Ајове. Пре тога је играо за Висконсин-Ла Крос. Током викенда је на оближњем турниру Вартбург погодио 11 шутева из 41 покушаја.

Утакмицу одиграну у ноћи између уторка и среде почео је споро, а тренери су му наложили да шутира још више, тако да му је коначно кренуло. На полувремену је имао 58 поена.

"Можда је утицало на мене лоше шутирање током викенда. Али, онда је почело да улази. Мислим да нисам још схватио шта се десило", рекао је Тејлор.

 

Ова вест одјекнула је светом кошарке, па је о томе причао и кошаркаш Њујорк Никса Кармело Ентони.

"Никад нисам чуо ништа слично. То је као видео-игра. Мада, како можете да шутирате 100 пута?", запитао се Ентони са изразом неверице на лицу.

На нашим просторима, седамдесетих и осамдесетих година, чак неколицина играча премашила је троцифрен број постигнутих кошева на једној утакмици, попут Дражена Петровића и Зденка Бабића који их је постигао чак 144. Магичном троцифреном броју, са 99 постигнутих кошева, својевремено се приближио и легендарни Радивој Кораћ.  

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво