Читај ми!

Победа али и повреда Пекмена

У наставку првенства америчке професионалне кошаркашке лиге одиграно је осам утакмица, а чак у седам успешнији су били гостујући тимови. Кошаркаши Минесоте победили су у гостима Далас са 90:82, иако су утакмицу завршили у измењеном саставу због бројних повреда.

Једину победу као домаћин остварио је Финикс савладавши Денвер са 110:100.

Минесота је, иако знатно ослабљена због бројних повреда, успела да савлада домаћина Далас са 90:82. Црногорски репрезентативац и најбољи стрелац Минесоте Никола Пековић одиграо је још једну одличну утакмицу, пошто је за 27 минута постигао 20 поена и имао шест скокова, али је крајем треће четвртине ишчашио чланак и морао је да изађе.

Звезде тима Кевин Лав и Рики Рубио још нису играли ове сезоне због озбиљнијих повреда.

Вукови су на терен извели само 10 играча, али су задржали свој заштитни знак ове сезоне - снажну одбрану, којом су сломили Далас.

Домаћи тим је из игре шутирао само 36,3 одсто, али ниједном није водио после прва три минута. Пековић се повредио када је згазио Винса Картера пред крај треће четвртине.

Најефикаснији у Даласу били су Винс Картер са 21 поеном и Дарен Колисон са 18. Маверикси су и даље без капитена Дирка Новицког, који се опоравља од операције колена.

Мајами је у гостима победио Хјустон са 113:110 захваљујући сјајној партији Леброна Џејмса, који је постигао 38 поена, што му је највише у овој сезони НБА лиге.

Џејмс је дао 32 поена у другом полувремену и тако помогао актуелном шампиону да коначно "пресече" меч против упорног Хјустона, који је успео да надокнади 17 поена заостатка и био на добром путу ка тријумфу. Ово је Мајамију била пета победа у последњих шест мечева и јубиларна 200. за тренера Ерика Споелстру.

Најефикаснији у Хјустону био је Чендлер Парсонс са 25 поена, што му је лични рекорд каријере. "Ракете" су у последњој четвртини водиле 101:93, али су гости до краја меча преокренули серијом 20:9. Јута је своју прву победу у гостима ове сезоне забележила у Торонту, где је после три продужетка савладала Репторсе са 140:133.

Џез је све време био у заостатку, у последњој четвртини чак и 11 поена, али је центар Ал Џеферсон две и по секунде пре краја постигао своју другу тројку у каријери и тако обезбедио продужетак свом тиму, први од три.

Јута је до тријумфа дошла уједначеним нападом, који је предводио Пол Милсап са 34 поена, док је Џеферсон меч завршио са 24 поена и 16 скокова.

Најефикаснији у Торонту био је Демар Дерозан са 37 поена, док је Линас Клеиза постигао 20.

Портланд је код куће изгубио од Атланте 87:95, а српски интернационалац Александар Павловић одиграо је шест минута за домаћина и забележио је један скок.

Резултати утакмица одиграних у ноћи измедју понедељка и уторка:

Торонто - Јута 133:140

Филаделфија - Милвоки 96:105

Детроит - Оклахома 90:92

Чикаго - Бостон 95:101

Хјустон - Мајами - 110:113

Далас - Минесота 82:90

Феникс - Денвер 110:100

Портланд - Атланта 87:95

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво