Читај ми!

Пешић напустио Звезду

Светислав Пешић више није тренер Црвене звезде. Ову вест је објавио председник клуба Небојша Човић. Пешића ће заменити његов доскорашњи помоћник Миливоје Лазић, док ће асистент бити Милан Гуровић.

Председник кошаркашког клуба Црвена звезда Небојша Човић рекао је да је донета заједничка одлука да Светислав Пешић више не буде тренер. Тим ће у наредној сезони водити Миливоје Лазић, досадашњи помоћник Пешића.

"После разговора је донета заједничка одлука да он не буде висе тренер Звезде, али ће остати у клубу као саветник. Захвални смо Пешићу на сарадњи, прихватио се великог посла у тешком тренутку за клуб. Са Пешићем је раскинут уговор који је прошлог лета потписан на две плус једну сезону", рекао је Човић новинарима у Београду и додао да ће Милан Гуровић бити помоћник новог тренера Миливоја Лазића.

Пешић је Звезду преузео у августу прошле године и са клубом прошао финалну серију Суперлиге Србије у којој је поражена од Партизана, освојила је 10. место у Јадранској лиги, а од "црно-белих" је изгубила и у финалу Купа Србије.

Као разлог одласка са места тренера "црвено-белих", Пешић је у заједничком саопштењу са клубом навео већи ангажман са репрезентацијом Немачке.

У медијима се протеклих дана као Пешићев наследник помињао селектор Црне Горе Лука Павићевић, али је Човић рекао да он има уговор са француским Роаном.

"Тачно је да постоје контакти и разговори са Луком Павићевићем, али од данас је Лазић први тренер екипе. Ако може да додје до промене у преговорима бићете обавештени", рекао је Човић новинарима у просторијама клуба на Малом Калемегдану.

Човић је додао да је циљ "црвено-белих" у наредној сезони борба за прво место у свим такмичењима.

"Очекујемо да нам држава ове године помогне и да се настави пројекат изградње хале. Не тражимо ништа што је ван закона, сви рачуни Црвене звезде су деблокирани и мислим да су се стекли сви услови. Што се тиче контроле и провере тока новца, наша врата су отворена и мислим да би други клубови требали то да ураде", казао је Човић.

Председник црвено-белих је рекао да не долази у обзир приватизација Звезде и да ће у случају таквих наговештаја он први обавестити јавност и напустити клуб.

Звезда је јуче потписала двогодишњи уговор са крилним играчем Марком Симоновићем, а потребно јој је још четири до пет играча.

"Не могу да причам о именима јер би онда неко други могао да додје до их пре нас, али биће свакако интересантно", рекао је Човић.

Човић је рекао да су синоћ нови чланови Председништва Звезде постали некадашњи кошаркаш Андреј Вучић - брат политичара Александра Вучића, и дипломирани економиста Горан Веселиновић, кога је председник "црвено-белих" представио као стручњака за маркетинг.

Кошаркаши Црвене звезде окупиће се 5. августа, а први тренинг уочи нове сезоне имаће дан касније.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво