Читај ми!

Евролига

Уникс у четвртфиналу

Руски Уникс пласирао се у четвртфинале Евролиге и поред пораза од Панатинаикоса (68:63), пошто је Армани у Милану савладао Фенербахче (85:72). Атински "зелени" нашли су се у четвртфиналу као првопласирани у групи. Барселона и Макаби у четвртфиналу из групе Х.

Кошаркаши руског Уникса пласирали су се вечерас у четвртфинале Евролиге, иако су у последњем колу Г групе Топ 16 фазе Евролиге у Казању изгубили од грчког Панатинаикоса са 68:63 (22:21, 18:17, 12:10, 16:15).

Руски тим је освојио друго место у групи, пошто је његов конкурент у борби за ту позицију, Фенербахче, изгубио у Милану од Арманија са 85:72 (20:21, 26:19, 20:15, 19:17).

Најефикаснији у победи Панатинаикоса у Казању био је Мајк Батист са 12 поена, а бивши центар Партизана Алекс Марић додао је на то још осам поена.

У тиму Казања најбољи је био Хенри Домеркант са 19 поена, а Нејтан Џаваи постигао је 10 поена.

На утакмици у Милану, Малик Херстон предводио је Армани са 27 поена, док је бивши плејмејкер Црвене звезде Омар Кук убацио 10 поена. Џејмс Гист је за Фенербахче постигао 12 поена, а најефикаснији је био Емир Прелџић са 15 поена.

Табела Г групе:

Панатинаикос 4/2
Уникс 3/3
Армани 3/3
Фенербахче 2/4

У Групи Х одигране су две утакмице, али без резултатског значаја, пошто је од раније био познат коначан пласман на табели.

Првопласирана и непоражена Барселона победила је код куће другпласирани Макаби са 70:67, док је у другом мечу Канту као гост славио против Жалгириса 77:71.

Табела групе Х:

Барселона 6/0
Макаби 3/3
Канту 3/3
Жалгирис 0/6

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 16. јун 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије