Партизан одговорио на критике

Последњих недеља, многи у земљи и региону, на ружан начин и из различитих побуда, износили су неистине и блатили КК Партизан... Успех се не прашта лако ни у Србији ни у "балканској крчми"... До сада нисмо реаговали, али будуће нећемо дозволити да се наши резултати омаловажавају, наводи се између осталог у саопштењу Кошаркашког клуба Партизан.

Кошаркашки клуб Партизан огласио се данас саопштењем у којем тражи да се у Србији, али и у региону, престане са омаловажавањем сјајних резултата најбољег тима на овим просторима.

Реакција црно-белих стигла је после оптужби из Цибоне да су покрадени у мечу са црно-белима и објављивање казне судијама Миливоју Јовчићу и Браниславу Мрдаку, због лошег вођења меча Партизан - Раднички у полуфиналу Купа Радивоја Кораћа.

"Последњих недеља, многи појединци, клубови и медији, у земљи и региону, на ружан начин из различитих побуда, износили су неистине и блатили КК Партизан. Десет узастопних националних шампионата, пет купова и регионалних титула, евролигашких плеј-офова, фајналфор, индивидуалних трофеја најперспективнијих играча Европе, места у идеалним петоркама, најбољег тренера Евролиге, рекордне гледаности у њој - не праштају се лако, ни у Србији, нити у балканској крчми, каже се у саопштењу које је објављену на званичном сајту црно-белих.

Из Партизана наводе да су многи у Србији који су помињањем судија омаловажавали њихове успехе одвели клубове на добро познат начин, по њиховим условима уласка, у регионално такмичење са страним делиоцима правде.

"Када смо доживљавали поразе, на домаћој и регионалној сцени и тада и сада, честитали смо и радили још јаче, али када смо почели да побеђујемо и у АБА и Евролиги, нису ваљали ни страни арбитри те лиге".

У Партизану подсећају да немају своје представнике у највишим структурама - АБА, Евролиги, УЛЕБ, а трофеје је освајао углавном ван Пионира, победама у Љубљани, Тиволију и Стожицама, Драженовом дому, Загребачкој арени, Нишу, Железнику, Вршцу, али и Атини, Малаги, Москви, Тел Авиву.

"На неумесне прозивке тренера, челника клубова, медија из суседства, али и из Србије, на клупским сајтовима и кроз различите притиске на појединце, до сада нисмо реаговали, као што нисмо на јавно изречене жеље организатора националног купа, али убудуће нећемо дозволити да се наши резултати, победе и трофеји омаловажавају и обезвређују зарад правдања туђих неуспеха, вишемилионских улагања и дуговања, политичких и других размирица, или покварених, а припремљених прослава за освајање Купа или лига", поручују из Партизана.

"Чуди и то што је казна донесена и објављена десет дана по завршетку турнира у Нишу, а не знатно раније, уколико је већ било и повода за њу. Још више чуди то што се објављивање казне поклапа са хајком из Загреба која за циљ има да се отровним стрелицама према нашем клубу прикрије физички напад на арбитре у дворани ражен Петровић'. Истовремено, тражимо од господина Бранка Јовановића, председника судијске комисије, да се изјасни да ли су судије на утакмици између нашег клуба и Радничког утицале на резултат тог меча", поручују из Партизана.

За крај црно-бели су изразили наду да са хајком немају везе челни људи Савеза, који су недавно дошли и који покушавају да српску кошарку врате на старе стазе успеха.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 16. јун 2024.
20° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије