Читај ми!

Препорођена Минесота

Ол-стар викенд је за нама, а нове битке већ су настављене у НБА лиги. Минесота је наставила да побеђује, а овога пута Тимбервулфси су били бољи од Клиперса. У тријумфу Минесоте Никола Пековић учествовао са 12 поена и четири скока. Чикаго наставио да "гази", Вашингтон да посрће. За Визардсе Јан Весели провео седам минута на паркету без учинка.

Мало ко је веровао на почетку сезоне да ће Минесота Тимбервулфси имати снаге да јуре плеј-оф, али на средини првенства доигравање је већ извесно за ову екипу. Коцкице су се, изгледа, поклопиле када је Никола Пековић постао стартни центар, а бивши играч Партизана наставља сјајно да игра у дресу "вукова".

До 18. победе у првенству Минесота је дошла на "врућем" терену у Лос Анђелесу против Клиперса које су савладали резултатом 109:97.

Клупа Тимбервулфса је најзаслужнија за нову победу. Резервисти Бизли и Вилијамс постигли су по 27 поена, док је Никола Пековић за 22 минута постигао 12 поена и четири скока. Дарко Миличић на паркету је провео 19 минута, постигао је један поен и ухватио три лопте уз пет асистенција.

Актуелни шампион НБА лиге Далас доживео је ноћас 14. пораз ове сезоне, пошто је на свом терену изгубио од Њу Џерзија са 92:93.

Најефикаснији у победничком тиму био је Брук Лопез са 38 поена. Њему је то била тек трећа утакмица у сезони због повреде стопала. Центар Њу Џерзија постигао је одлучујуће поене у мечу са линије слободних бацања, 42,4 секунде пре краја.

У екипи Даласа истакао се Дирк Новицки са 28 поена и 10 скокова, док је Брендан Хејвуд имао учинак од 18 поена и 10 скокова. Бостон је у Кливледну прекинуо низ од пет узастопних пораза, пошто је са 86:83 победио истоименог домаћина.

Победнички тим предводио је Реј Ален са 22 поена. Кевин Гарнет је додао 18, а Пол Пирс и Брендон Баш по 12. Раџон Рондо имао је 11 асистенција, али се није уписао у стрелце. Најефикаснији играч меча био је бек Кливленда Кајри Ирвинг са 24 поена.

Чикаго је наставио стампедо кроз ову сезону. Булси су дошли до нове победе, а овога пута били су бољи од Њу Орлеанс Хорнетса резултатом 99:85. Најбољу партију пружио је Дерик Роуз који се опоравио од повреде. Плејмејкер Чикага постигао је 32 поена уз девет асистенција и два скока.

Вашингтону нема спаса ове сезоне. Визардси су успели да укњиже и 27. пораз, а овога пута изгубили су на гостовању против Милвоки Бакса резултатом 119:118. Јан Весели је на паркету провео седам минута без учинка.

Резултати мечева НБА лиге:

Хјустон–Торонто 88:85
Милвоки–Вашингтон 119:118
Далас–Њу Џерзи 92:93
Сакраменто–Јута 103:96
Лос Анђелес Клиперс–Минесота 97:109
Кливленд–Бостон 83:86
Индијана–Голден Стејт 102:78
Детроит–Филаделфија 68:97
Чикаго–Њу Орлеанс 99:95

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 16. јун 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије