Читај ми!

Полуфинале, Звезда - Хемофарм

Кошаркаши Црвене звезде пласирали су се у полуфинале завршног турнира Купа Радивоја Кораћа пошто су у Нишу, у четвртфиналу, савладали екипу београдског Радничког са 88:74 (31:18, 25:17, 18:14, 14:25). Противник Звезде у полуфиналу је Хемофарм који је савладао Раднички ФМП са 84:58.

Црвено-бели су питање победника решили већ у првом полувремену, када су стекли виоску предност, коју је противник у финишу меча успео да смањи. Звезда контролисала цео ток сусрета. Предност константно расла све до последње четвртине. У последњем периоду Раднички успео да ублажи пораз.

Изабраници Светислава Пешића лако су проналазили пут до коша, често су поентирали из контра напада и рекета где је незаустављив био центар Петар Поповић.

Кошаркаши Радничког користили су сваку прилику да упуте шут за три поена, али нису били прецизни (35-11), посебно у првих 20 минута.

Најефикаснији код црвено-белих били су Милутиновић са 20 и Поповић са 10 поена, док су се код Радничког истакли Томић са 15 и Ракоњац са 14 поена.

Звезда ће у борби за финале играти са победником последњег четвртфиналног сусрета између вршачеког Хемофарма и Радничког ФМП, који је на програму од 20.30 сати.

 

Хемофарм последњи полуфиналиста Купа Кораћа

Кошаркаши вршачког Хемофарма пласирали су се у полуфинале завршног турнира Купа Радивоја Кораћа пошто су савладали екипу Радничког ФМП са 84:58 (27:17, 18:18, 25:10, 14:13).

Вршачани су оправдали епитет фаворита, иако су уочи меча многи прогнозирали да од свих четвртфиналних дуела Раднички ФМП има највише шанси за изнзнађење.

Најзаслужнији за победу Хемофарма били су Марко Шутало са 17 и Младен Јеремић стрелац 16 поена, док је Раднички ФМП предводио Марко Стојадиновић са 16 поена и шест скокова.

Утакмица Хемофарм - Црвене звезда игра се сутра од 20.30 сати, док се у првом полуфиналу од 18 састају Партизан и крагујевачки Раднички. Директан пренос је на нашем Другом програму.

 

Пешић: Задовољан сам како смо одиграли већи део меча

Тренер кошаркаша Црвене звезде Светислав Пешић изјавио је вечерас после пласмана у полуфинале Купа Радивоја Кораћа да су његови изабраници одиграли доста добро већи део сусрета против Радничког, али да су у последњој четвртини почели да мисле на следећег противника.

"Задовољан сам како смо одиграли већи део меча. Играли смо сконцентрисано и агресивно 30 минута, а онда су играчи почели да мисле на следећу утакмицу", рекао је Пешић.

Тренер црвено-белих је похвалио тимску игру Радничког, али и да у Звезди размишљају да на финалном турниру одиграју три утакмице.

"У кошарци све почиње од одбране. Видели сте јучерашње издање Војводине против Радничког из Крагујевца. Врхунски играч се прво постаје у одбрани и само на тај начин морамо да васпитавамо наше играче", рекао је прослављени тренер.

Звездин бек Бранко Лазић истакао је да су црвено-бели добро отрворили утакмицу, али и да су у другом полувремену имали пад у игри.

Тренер београдског Радничког Драган Николић рекао је да његов тима није имао одговор за агресивну игру Црвене звезде.

"Задовољан сам пруженом игром против Звезде. Учешће у Купу биће велико искуство и поука не само за играче, већ и за мене, као тренера. Нисмо могли да се навикнемо на велику буку у хали, атмосфера у Чаиру се у великој мери разликује од оне у Шумицама", рекао је Николић.

Он је додао да је "Радничком у овом мечу недостајало масе и сантиметара, али не и срца и памети".

"У нашој игри се у почетку осетио грч и страх, али право лице показали смо у последњој четвртини када смо се ослободили почетне треме. Зведа је физички доминантнији тим и заслужено је победила", рекао је стрелац 15 поена за Раднички Мирослав Томић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 18. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије