Читај ми!

Булси моћни и без Роуза

Дерик Роуз не мора да жури да се врати на терен. Његови Булси, овога пута, бољи од Бостона. Главну реч водили Бузер и Денг, са по 23 поена. Клиперси надокнадили заостатак од 18 поена у Орегону и славили против Портланда. Хиберт и Грејнџер предводили Индијану у победи над Њу Џерзијем.

И са Дериком Роузом у тренерци, Булси настављају свој поход ка титули. Велики ривали на Истоку, Чикаго и Бостон, одиграли су још један веома узбудљив меч, а победу екипи из Ветровитог града донели су Карлос Бузер и новопечени Ол-стар Луол Денг. Са овом утакмицом, скор Булса ове године је 25:7 и, што је можда и помало чудно, 7:2 без увек сјајног Дерика Роуза, који већ дуже вуче повреду леђа.

Карлос Бузер постигао је 23 поена и имао је импресивних 15 скокова, док је Денг забележио исти број поена, али уз десет асситенција. Било би неправедно изоставити и Јоакима Ноу, који је уз 15 поена крај свог имена на крају сусрета оставио и 16 скокова.

Код Селтикса, Кевин Гарнет се зауставио на 18 поена и десет скокова, а Рејџон Рондо је стао на 17 поена и, за њега можда и премало, осам асистенција. Српски кошаркаш Саша Павловић, одлуком Дока Риверса, није се нашао на паркету.

Чикаго је сломио Бостон у трећој четвртини, или се бар тако чинило, када су почетком треће четвртине стигли до предности од 16 поена. Међутим, Бостон је успео да се сабере, смањили су резултат на 61:60, да би затим стигли и до изједначења, 69:69.

Таман када се мислило да Бостон може и до победе у Јунајтед центру, уследила је нова серија Булса, довољна да се на крају сусрета прослави победа, седма у последњих осам сусрета.

Портланд и Лос Анђелес Лејкерси спадају међу ефикасније и сигурно атрактивније екипе NBA лиге, али у међусобном сусрету то нису показали. Меч је завршен са, за најјачу лигу на свету малих, 145 постигнутих поена, а бољи су били Клиперси – 71:74.

Крис Пол није постигао погодак у прве три четвртине, иако се силно трудио, али је све надокнадио у последњој деоници када је постигао 13 поена и тако помогао екипи из Града анђела да надокнади заостатак од 18 поена, који су имали на полувремену.

Блејк Грифин је остварио 21 поен, уз 14 скокова, а у пораженој екипи Николас Батум и Џамал Крофорд убацили су по 19 кошева, у одсуству најбољег играча и Ол-стар играча Ламаркуса Олдриџа.

Индијана је против Њу Џерзија дошла до 18. победе ове сезоне, резултатом 93:88. Пејсерсе је предводио Дени Грејнџер са 32 поена, док је велику помоћ имао у Роју Хиберту, такође новом лицу на овогодишњем Ол-стару, који је имао 13 поена и 11 скокова. Код Нетса се посебно истакао Дерон Вилијамс, са 29 поена, док је Крис Хамфриз, иначе популаран због неких других ствари, меч завршио са 24 поена и десет скокова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије